FACUA denuncia irregularitats en les ofertes 2x1 de Carrefour

L’Associació de Consumidors considera que la publicitat de la cadena francesa genera confusió i que l’estalvi real només es produeix en comprar tres productes

Imagen oferta
FACUA denuncia que no és una oferta 2x1 real, ja que l'estalvi s'acumula en un xec regal | FACUA

L’Associació de Consumidors FACUA ha denunciat irregularitats per part deCarrefour respecte a una de les ofertes que recollia un dels seus últims butlletins publicitaris. Segons l’organització, les condicions d’una promoció de 2x1 poden generar confusió i induir a l’error als compradors habituals dels supermercats francesos.

L’organització, que ha presentat la queixa davant de la Direcció General de Comerç i Consum de la Comunitat de Madrid, reivindica que l’oferta de 2x1, aplicable a productes d’alimentació o de neteja entre d’altres, es tractaria en realitat d’un 3x2.

El comprador estalvia si compra un tercer producte

«Compra dues unitats, ESTALVIA LA SEGONA. Acumulable al teu XecRegal». Aquest reclam és el que denuncia la FACUA, ja que els compradors no obtenen un descompte directe per la compra de dos productes; el comprador estalviaria el preu si compra un tercer. Aquesta pràctica converteix l’oferta en un 3x2, segons l’associació.

Carrefour
FACUA ha denunciat la cadena francesa davant la Direcció General de Comerç i Consum | CatalunyaDiari.cat

La pràctica habitual quan s’aplica aquest tipus de promoció, el 2x1, és que es puguin adquirir dos productes al preu d’un. L’Associació de Consumidors considera que publicitar aquesta promoció com un 2x1 pot generar confusió entre els clients de la cadena de supermercats francesa. La promoció de Carrefour, a més, té «unes condicions poc clares que poden induir igualment a l’error», declara FACUA.

Carrefour estaria incomplint la llei de Competència Deslleial

Pel que sembla, la cadena Carrefour podria estar violant l’article 20 de la llei de Competència Deslleial, segons l’organització en pro dels drets del consumidor. I és que en aquest punt de la normativa, es consideren deslleials les pràctiques que «en el seu context fàctic i tenint en compte totes les seves característiques i circumstàncies, creïn confusió».

Tanmateix, Carrefour podria estar incomplint l’article 5 de la normativa, on es recull que «es considera deslleial per enganyosa qualsevol conducta que contingui informació falsa o informació que, tot i ser veraç, pel seu contingut o presentació  indueixi o pugui induir a l’error als destinataris, essent susceptible d’alterar el seu comportament econòmic».


Comentaris

envia el comentari