Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una dona amb quatre bosses de compra.

Una famosa cadena de supermercats catalans llença la seva pròpia marca de roba

Les peces de roba d'aquesta marca de roba volen perdurar en el temps

Bona notícia per als clients d'una coneguda cadena de supermercats. La seva presidenta ha decidit entrar també al món de la roba, llançant la seva pròpia línia i obrint una primera botiga.

La intenció és crear una classe de roba que perduri en el temps, és a dir, sorprendre els clients amb una roba duradora. Tot i les diferències entre el principal negoci de la cadena i aquesta línia de roba, els impulsors de la proposta es mostren optimistes.

La cadena de supermercats que ha obert una botiga de roba

La cadena de supermercats a què ens referim és Sorli, i la idea és cosa de la seva presidenta Anna Sorli. Els focus ja no estan sobre el negoci que va fundar el seu avi, Francesc Sorli, el 1923, sinó a la seva nova línia de moda. La nova il·lusió de l'empresària catalana és Somia, que, com bé indica el seu nom, pretén fer somiar totes les clientes.

Tot i haver-se posat al capdavant del negoci alimentari el 2015, l'empresària catalana li ha tornat a donar una nova oportunitat al món de la moda. Després d'haver estudiat Disseny de moda a Barcelona i d'haver llançat una línia de camises femenina, busca refermar-se dins del sector tèxtil.

Segons les paraules de la catalana per a La Vanguardia, es tracta d'un projecte molt personal i «amb un objectiu que va més enllà de la moda». En concret, la seva impulsora sosté que la línia de moda té «un vessant social i mediambiental: és roba amb ànima».

De moment, la marca Somia ja compta amb 3 punts de venda distribuïts a Sant Cugat del Vallès, Vilassar de Mar i Barcelona. És precisament en aquesta última on ha obert una botiga, entre el Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya. A més, les clientes poden fer les seves compres mitjançant la botiga en línia.

Les clientes hi poden trobar des de roba fins a perfums de luxe o joies. Els seus productes destaquen per ser sempre d'alta qualitat i respectuosos amb el medi ambient.

En el negoci preval la producció local i ètica

L'empresària ha confirmat que l'origen de totes les peces respon davant la producció local i ètica amb el medi ambient. Les peces de roba són elaborades amb materials reciclats que, a més, tracten en tallers socials catalans.

Alguns estan vinculats a fundacions com Nou Xamfrà o Ared, entitats encarregades d'acompanyar persones amb capacitats diferents o persones vulnerables.

D'aquesta manera, demostra el seu compromís de donar suport a la xarxa empresarial local, mentre ofereix feina a persones en situacions de risc. Com recull a la seva pàgina web, les seves peces responen davant del zero residu, el reciclatge, la funcionalitat i la durabilitat.

Creades a partir d'un ecodisseny, les peces de roba de Somia pretenen ser multifuncionals i resistents al pas del temps. A més, busquen ser «útils» i tenir dissenys adaptats, malgrat les tendències de moda que puguin sorgir al llarg dels anys.

Un dels seus lemes és allunyar-se del que es considera «fast fashion», ja que prefereixen la permanència de les seves peces. Aquest mètode de disseny i producció permet assegurar la proximitat i la qualitat dels productes.

El creixement dels supermercats Sorli

I, encara que el món tèxtil sigui important per a Anna Sorli, tampoc no es pot obviar el creixement que està experimentant l'altra companyia que presideix. Sorli és un cognom que es relaciona directament amb el món de la distribució alimentària.

Foto d'un carro de la compra.
Els supermercats Sorli s'han estès en els últims anys. | Getty Images
 

I no és gens casual, tenint en compte que la cadena de supermercats compta amb més de 100 establiments repartits per Catalunya. A aquests, se'ls suma algunes benzineres, restaurants, cafeteries, centres esportius i un hotel de 4 estrelles.

Amb el nom de Sorligo, Solinyam, SoliSport o Emocions Sorli Hotel, l'empresa aposta per diferents mercats. Per facilitar la compra dels usuaris, també han apostat per la possibilitat de la compra en línia.