La FDA alerta que les cigarretes electròniques podrien causar convulsions

S'han reportat 35 casos de persones als EUA que podrien haver sofert convulsions a causa de les cigarretes electròniques

Les cigarretes electròniques amb nicotina podrien ser la causa de les convulsions
Les cigarretes electròniques amb nicotina podrien ser la causa de les convulsions | PENNLIVE

Les cigarretes electròniques han viscut un auge en els últims anys per la creença popular que aquestes resulten no ser tan perilloses per a la salut com el tabac convencional. Les últimes informacions al respecte, però, vindrien a demostrar que això no és del tot cert, ja que l’Administració d’Aliments i Medicaments dels EUA (FDA) ha informat que podria haver-hi relació entre les cigarretes electròniques i el cas de diverses persones que han sofert convulsions. La FDA ha comunicat que ja són 35 els usuaris de cigarretes electròniques que des del 2010 han sofert convulsions, una dada preocupant que podria establir una relació que ara volen investigar.

 

Les cigarretes electròniques acumulen nivells de nicotina preocupants

La causa de les convulsions seria una intoxicació per nicotina causada pel vapor aspirat pels usuaris amb les cigarretes electròniques, que tal com recorda la FDA, poden contenir més nicotina que una cigarreta convencional i per tant, poden arribar a ser més perillosos per a la salut: «Algunes cigarretes electròniques poden contenir nivells alts de nicotina, inclús tanta nicotina com un paquet de cigarretes normals».

Els símptomes per a intoxicació de nicotina que poden sofrir els fumadors són des de convulsions a vòmits o inclús lesions cerebrals. La FDA també ha volgut recordar que l’exposició dels més petits a aquest producte és altament perjudicial, poden provocar la mort.

 

 

Moltes persones consideren que les cigarretes electròniques són menys perilloses que el tabac
Moltes persones consideren que les cigarretes electròniques són menys perilloses que el tabac | ESPAÑADIARIO

 

Les autoritats sanitàries del país ja fa temps que intenten avisar que les cigarretes electròniques no són una alternativa saludable al tabac convencional mitjançant campanyes, que intenten acabar amb aquest ‘boom’ que es dona sobretot entre els més joves, adolescents i inclús en menors d’edat. Preocupada per aquest últim punt, la FDA ha preparat un pla integral per evitar que les generacions futures s'enganxin al tabac, ja que considera que les cigarretes electròniques són la porta d'entrada dels joves al consum de tabac tradicional.

 

Les conseqüències a llarg termini, un enigma

L’última advertència respecte a la perillositat de les cigarretes electròniques que va llançar l’organisme mencionat va ser en relació a les bateries d’aquest dispositiu, que han causat diverses cremades als usuaris a causa d’un sobreescalfament. Als EUA, les cigarretes electròniques s'han convertit en una indústria molt potent de 4.000 milions de dòlars; tot i la seva popularització, però, avui en dia, encara existeix poca investigació sobre els seus efectes a llarg termini, i inclús si són útils per ajudar als fumadors a deixar de fumar.

 

 

Comentaris

envia el comentari