Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues falques de formatge amb el fons difuminat d'un supermercat i una foto destacada a la dreta amb un trofeu amb el número u

Un formatge de marca blanca i molt barat: el millor del supermercat, segons l'OCU

El formatge més ben puntuat per l'OCU és, també, molt econòmic

T'imagines trobar aliments molt barats amb una qualitat increïble? Doncs... Ja és possible! Avui, sense anar més lluny, us mostraré un producte que està arrasant per la seva relació qualitat-preu.

Però, abans, has de saber que hi ha marques blanques que superen les més famoses. El producte que et vull ensenyar és un exemple ideal, ja que és considerat el millor del supermercat, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Doncs bé, és un formatge! I no un qualsevol, sinó un formatge semicurat molt saborós que torna boig a qualsevol amant dels lactis. Jo ja me l'he apuntat a la llista de la compra, per anar-hi abans que s'esgotin. Així que t'aconsello que facis el mateix.

Aquest és el millor formatge que tothom vol tastar

Per començar, ja saps que al supermercat pots trobar una varietat brutal de formatges. Creu-me que soc el primer a qui costa decidir-se. Però, al gra, tu en què et fixes més? En el preu o en el sabor? De vegades no ens podem permetre luxes per molt deliciosos que siguin. Però tranquil, perquè el formatge d'avui té un preu baratíssim.

Com que sé que estàs ansiós per saber de quin et parlo, t'ho explico ja: el formatge barreja semicurat IFA Eliges  és el seleccionat per l'OCU com el millor. I si ells ho han dictaminat així, jo no soc ningú per portar-los la contrària, i menys si ho està petant com mai.

Formatge IFA Tries Semicurat amb el fons difuminat de formatge trossejat
Aquest és un dels formatges número u que ha escollit l'OCU | catalunyadiari.com

Un equip d'experts tastadors ha decidit que aquest producte és el que destaca (de lluny) comparat amb 17 falques de formatge diferents. I et preguntaràs, en què s'han basat per batejar-lo com el millor? Ara mateix t'ho explico.

Un formatge de preu baix amb unes qualitats úniques

Ara presta molta atenció perquè vull explicar-te els motius pels quals el formatge barreja semicurat IFA Eliges  és el número u. En primer lloc, els tastadors, durant l'elecció, han volgut sotmetre els 17 formatges a diferents proves.

En el cas dels semicurats han comparat la qualitat del procés de maduració, ja que requereixen estar com a mínim entre 20 i 35 dies; i la proporció de llet d'ovella o de cabra, davant de la llet de vaca.

A més, també han valorat la presència d'additius, una cosa molt interessant si cerques un formatge amb qualitats saludables. Per tant, si aquest formatge ha estat escollit com el millor, és obvi que la presència d'additius perjudicials han estat inexistents.

Imatge d´un conjunt de falques de diferents formatges amb una foto destacada al´esquerra de químics prohibits
La presència d'additius ha estat clau per a l'elecció del millor formatge | Pexels

Una altra qualitat que ha fet destacar aquest famós producte és el preu. Pensa que només costa 10 euros/kg. Així que és perfecte per donar-te un bon caprici sense haver de deixar-te un ronyó quan facis la compra.

I, finalment, dir-te que la presència de llet d'ovella i de cabra (17% i 12%) són perfectes per crear aquest sabor tan extraordinari que ha embogit més d'un (a mi el primer).

Tasta aquests altres formatges saborosos

Sabies que al tast han vist tres formatges que incloïen Nitrat potàssic (E-252)? Per si no saps què és, consisteix en un dels additius més problemàtics que podem trobar.

Per això, vull recomanar-te que vigilis molt quan vagis a fer la compra. El primer que has de fer és llegir els ingredients i evitar quedar-te amb el més barat. Amb el temps, podrien perjudicar la teva salut.

Així que, si vols experimentar amb altres formatges diferents, para atenció! El formatge Carvel Cuña semicurada és una opció genial si ets dels que els agrada un sabor excel·lent. L'OCU l'ha valorat també com un dels millors formatges. Té una nota elevadíssima, així que et recomano que algun dia el provis.

Formatge Semicurat Carvel amb una imatge difuminada de diferents formatges
No t'oblidis de tastar el formatge semicurat Carvel | catalunyadiari.com

Per acabar, et vull parlar del formatge Gran Capitán semicurat. Potser és el que té el preu més elevat, però això no impedeix que el puguis tastar de tant en tant per assaborir-lo i gaudir-lo amb una bona copa de vi.