IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un formatge de l'empresa catalana Mas el Garet entre els sis millors del món

La companyia de Tona ha situat el seu producte artesà i ecològic de llet de cabra entre els de la categoria 'super or' d'aquest concurs celebrat a Bergen, a Noruega

El formatge de cabra artesà i ecològic de Mas el Garet és un dels millors del món
El formatge de cabra artesà i ecològic de Mas el Garet és un dels millors del món | Cedida

La formatgeria catalana Mas El Garet està d’enhorabona. El seu formatge de cabra artesà i ecològic ha aconseguit la sisena posició entre tots aquests tipus de productes lactis catalogats com ‘super or’ en els ‘World Cheese Awards’. Aquest concurs, que es pot considerar com el Mundial del Formatge, s’ha celebrat a localitat noruega de Bergen.

En aquesta edició del que és el concurs més important dins del sector del formatge a escala mundial, s’hi ha presentat 3.472 productes de tot el món. 230 experts de 29 països han estat els encarregats de distingir-los amb quatre categories: ‘Super Or’, ‘Or’, ‘Plata’ i 'Bronze'. La companyia de Tona, a la comarca d'Osona, ha vist recompensada la seva feina amb una màxima distinció. 

Un formatge de textura equilibrada i cremosa  

Aquest no era el primer cop que aquest formatge rebia un premi dins d’aquest certamen. Fa uns anys ja havia estat premiat amb la medalla de plata, tant al World Cheese Awards’ de 2012 com al World Cheese Awards’ de 2013. I és que aquest formatge, que necessita quatre mesos o vuit setmanes  de maduració segons la seva mida, té una textura tancada, cremosa i equilibrada un cop està tallat.

En boca és un formatge que té un gust natural, fruit de la seva correcta maduració que també li atorga caràcter i singularitat. Fabricat amb un 100% de llet de cabra pasteuritzada, aquest formatge ecològic està disponible en quatre formats: rodó de 450 grams, rodó de 900 grams, barra de 1.200 grams i rodó de 2.500 grams.

Han estat premiats altres dos formatges de l’empresa

Aquesta no ha estat l'única distinció de la formatgeria osonenca. El seu formatge de cabra ecològic amb pebre negre també ha rebut un premi, en aquest cas, la medalla d’or dins de la categoria de formatges aromatitzats de cabra. Un altre dels seus productes, el formatge de cabra Garrotxa ecològic, ha estat distingit dins de la categoria de plata

El seu principal guardonat, el formatge de cabra artesà, va ser un dels 16 entre els 78 'super ors' que van arribar a la gran final. En aquesta un jurat va fer una classificació encapçalada pel formatge noruec Fanaost Ostegården.


Comentaris

envia el comentari