IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un forn de pa de Vilanova i la Geltrú, considerat el millor de l'Estat

Més enllà del Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú, cinc altres fleques catalanes entren en aquest 'top 10'

El Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú és el millor de l'Estat
El Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú és el millor de l'Estat | Cedida

El Forn de la Rambla de Vilanova i la Geltrú ha estat premiat com el millor forn de pa de tot l’Estat. Encapçala la llista de 88 fleques que formen «La ruta espanyola del bon pa 2018», elaborada per la plataforma 'Panàtics i Pan de calidad'. Tots els guanyadors han estat triats entre 250 forns de tot l’Estat que van participar en la segona edició d’aquest certamen.  

Els candidats a ser membres d’aquest rànquing van participar en sis semifinals que es van dur a terme en diferents ciutats espanyoles, entre elles Barcelona. Per aconseguir el trofeu amb una estrella i el diploma que certifica la qualitat del seu establiment, havien de sotmetre’s a un tast totalment anònim fet per un jurat compost d'experts del sector, que valoraven la seva capacitat de fer diferents classes de pa.

Un total de 6 forns catalans, entre els 10 primers

A més d’aquest establiment que es troba en el número 85 de la Rambla Principal del municipi del Garraf, uns altres cinc forns de pa de la ciutat de Barcelona s’han situat entre les primeres posicions. El forn de pa Elias ocupa la tercera posició tancant un podi que el completa la fleca mallorquina el Fornet de la Soca.

La capital catalana col·loca a la cinquena i sisena posició al Forn Baltà i a TurrisEl Forn Baluard ocupa el vuitè lloc i el Forn Mistral tanca el ‘top ten’. Tota Catalunya té molta presència en la resta del llistat, ja que són un total de 23 forns de pa de les quatre demarcacions els que han rebut aquesta distinció que podran lluir fora dels seus comerços.

El millor croissant estatal fet a una pastisseria barcelonina

Aquest no és l’únic premi que han rebut els forns catalans en les últimes setmanes. El croissant que elaboren a la pastisseria barcelonina Croi va ser el guanyador del premi a millor croissant artesà de mantega d’Espanya. L’obrador català va imposar-se als 70 establiments que van participar en aquest concurs que dona un premi de 1.000. Es convertia així en la primera pastisseria que aconseguia guanyar el certament per segona ocasió en les seves onze edicions.


Comentaris

envia el comentari