Freshly Cosmetics llança al mercat la seva nova línia de protectors solars saludables

D'entre una gran quantitat de productes similars al mercat, hem de saber escollir correctament el millor per a la nostra pell i també per al medi ambient

La nova línia Healthy Protection de Freshly Cosmetics. | Cedida

 

Ja tenim aquí els primers rajos de sol i dies calorosos, es nota que ja s’aproxima l’estiu! Amb aquest bon temps hem de pensar amb buscar un protector solar que ens protegeixi del sol i sigui adequat per a la nostra pell. Tenim clar com són de perjudicials les radiacions solars UVA i UVB i com aquestes ens afecten en l'àmbit cel·lular, causant greus cremades i al llarg del temps problemes greus com càncer de pell. No obstant som conscients de com actuen i ens afecten els protectors solars que utilitzem? Des de Freshly Cosmetics, ens donen consells per escollir el millor protector solar.

Al mercat trobem gran quantitat de protectors solars. Encara que a priori puguin semblar similars, existeixen grans diferències entre ells, i no parlem de dissenys, mides ni del SPF, ens referim als tipus de filtres utilitzats. Els filtres són la melanina artificial, els encarregats de bloquejar les radiacions solars UV i evitar que causin danys a la pell. A les cremes solars trobem dos tipus de filtres: els filtres químics que estan compostos d'olis sintètics derivats del petroli i els filtres físics que són substàncies minerals d’origen natural i que resulten més eficaces i saludables.

Filtres químics, protecció amb riscos per a la pell

Els ingredients d’una crema solar són clau per a la nostra salut. La majoria de cremes solars que comprem a les botigues, supermercats i farmàcies contenen filtres químics. Els filtres químics, a diferència dels físics, penetren a la pell i intervenen amb la bioquímica d'aquesta. Aquests filtres químics com podrien ser les benzofenones, oxibenzona, octocrileno o PABA són ingredients que actuen de disruptors hormonals, al·lèrgics i en alguns casos cancerígens. Però el problema real és que aquests ingredients es troben en concentracions molt grans en un protector solar, normalment entre el 15 i el 30%. Hem de tenir en compte que els coneguts parabens només es troben en concentracions inferiors a l'1%. A més aquest tipus de filtres se solen desestabilitzar a mesura que estem exposats al sol, provocant la generació addicional de més radicals lliures. És per això que és important evitar-los en els nostres protectors i optar per alternatives segures i saludables.  

Filtres físics, protecció solar saludable sense tòxics

L’alternativa saludable a les cremes convencionals amb filtres químics són les cremes solars amb filtres físics. La clau està en què els filtres físics formats per ingredients minerals naturals com l’òxid de zinc, no penetren a la pell i reflecteixen les radiacions solars superficialment. Diguem que actuen com una capa protectora superficial que evita que ens impactin les radiacions UV. Com que no penetren a la pell i contenen ingredients naturals, no són nocius i resulten molt més segurs que els filtres químics.

Sense nanopartícules i sense perfums

Però estan lliures de sospita els filtres físics? Doncs la veritat és que no, ja que s’ha demostrat que els filtres físics amb forma de nanopartícula (partícules ultrafines de menys de 100 nanòmetres) sí que tenen la capacitat de penetrar a les cèl·lules i intervenir en els processos de funcionament d’aquests. És per això que a l'hora d’escollir un protector amb filtres físics és important escollir-ne un que ens asseguri que no inclou nanopartícules.  

Altres aspectes a tenir en compte són si el producte inclou o no perfums. La majoria de perfums inclouen ingredients que amb la presència de les radiacions solars poden resultar fotosensibilitzants i provocar-nos al·lèrgies al combinar-se amb l’exposició solar, és per això que també és important apostar per productes lliures de perfums afegits.

Tenint en compte tots aquests aspectes, l’equip d’ I+D de Freshly Cosmetics es va posar a investigar i ara acaben de llançar al mercat la seva nova línia de protectors solars saludables, que compleixen tots els criteris del protector solar ideal. Al 'pack' de protectors solars saludables de Freshly Cosmetics hi trobareu la Crema Solar Facial Healthy Protection i la Crema Solar Corporal Healthy Protection, totes dues amb protecció SPF 50.

Imatge dels nous protectors solars saludables de Freshly Cosmetics. | Cedida

 

Les claus d’aquesta línia Healthy Protection són:

Protecció Alta SPF 50 UVA/UVB.

Filtres físics naturals sense nanopartícules.

Sense filtres químics.

— Inclouen potents antioxidants naturals contra el fotoenvelliment.

Biodegradable, respectuós amb la fauna marina.

— Sense perfums i apte per a pells sensibles.

Apta per a nens a partir de 3 anys.

Freshly Cosmetics és una startup de cosmética natural digital creada per tres enginyers químics del Camp de Tarragona. Va sortir al mercat el 2016 i ja s’han posicionat com a referent en aquest sector a Catalunya i Espanya. Amb més de 120.000 seguidors a les xarxes socials i presència a deu països, espera tancar el 2017 amb una facturació de 1,2 milions d'euros.

Els protectors solars de Freshly Cosmetics són més eficients i totalment saludables. | Cedida  

Comentaris

envia el comentari