Imatge de l'entrada d'un supermercat DIA

Gir d'última hora de Dia: la decisió que ha pres amb moltes de les seves botigues

Dia porta a terme un dels moviments més inesperats

Si ets client habitual de Clarel, potser et sorprendrà la dràstica decisió que ha pres Dia. Sí, perquè les conegudes botigues destinades a la comercialització de productes de drogueria i cosmètica patiran un gran canvi.

La cadena de supermercats Dia ha dut a terme un dels moviments més inesperats. L'empresa espanyola ha decidit vendre la societat filial 'Beauty', propietària de les conegudes botigues Clarel, al fons 'C2 Private Capital'. Així mateix ho ha notificat el ''Grup Dia' a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta operació forma part del pla en marxa de la multinacional espanyola, amb què pretén accelerar el seu negoci i liderar la proximitat al sector.

La dinerada que ingressarà Dia per la venda de Clarel

Dia fa molts mesos que realitza petits canvis que, a poc a poc, es van fent més perceptibles. Tot i això, l'última decisió que ha pres no ha passat gens desapercebuda des del primer moment. I és que ara s'ha desfet d'una gran part dels seus béns.

Per la venda de la sucursal, Dia ingressarà uns 50 milions d'euros. Una xifra que incrementarà en 60 milions, tenint en compte el deute de 10 milions que també s'inclou al contracte. Així doncs, la companyia s'ha acomiadat dels 1.015 establiments Clarel repartits per tot el territori i també de tres punts de distribució.

Un passadís d'un supermercat a la secció de cosmètica
DIA ha decidit vendre les botigues Clarel | Getty Images

La clara estratègia del 'Nou Dia'

La multinacional espanyola destinarà els béns recaptats a incentivar la seva estratègia per generar un nou concepte de botiga de proximitat. Dins aquest pla, s'hi inclouen algunes mesures com la remodelació dels seus locals, dels quals 2.100 ja formen part del canvi.

En les seves declaracions, el CEO Global de 'Grup Dia', Martín Tolcachir, deixava clar les intencions de l'empresa: «El nostre propòsit, estar cada dia més a prop per oferir una gran qualitat a l'abast de tothom, ens assenyalava amb claredat la direcció cap a la qual havíem d'anar. En combinar la nostra proposta de proximitat amb el nostre complet assortiment i la seva qualitat a preus assequibles, veiem amb claredat que som una de les empreses més ben posicionada per aconseguir aquesta comesa».

El pas següent, segons va manifestar el conseller delegat de Dia, consisteix en l'obertura de nous establiments al llarg d'aquest any. «Aquest 'Nou Dia' ja és una realitat. És el moment de confiar en el nostre model guanyador i, amb la passió i compromís que ens han portat fins aquí, seguir una estratègia que ens permeti accelerar el nostre creixement durant el 2023», va afegir Tolcachir.

Així mateix, l'executiu va aprofitar la seva aparició pública per comunicar que, després de 3 anys, la companyia donava per finalitzat el procediment d'ajust que va començar quan 'LetterOne' es va quedar gran part de les accions de l'empresa.

Imatge de l'entrada d'un supermercat DIA que fa cantonada al carrer
DIA posa en marxa un pla estratègic amb el qual pretén posicionar-se com a líder del sector | Europa Press

Així s'acomiada Dia de Clarel

Després d'efectuar-se els tràmits per a la venda de Clarel, la companyia espanyola té assumit que s'enfrontarà a un xoc econòmic negatiu de 22,5 milions d'euros de cara a acabar aquest any.

Segons ha comunicat l'empresa, el pagament s'haurà de fer en efectiu i a terminis, tal com queda estipulat al contracte. Aquests ingressos aniran destinats al compte de 'DIA Retail'. De la mateixa manera, el contracte compta amb una sèrie de mesures de compliment obligat.

Una té a veure amb l'aprovació del control de concentracions per part de la Comissió Europea i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, una condició que té com a data límit el 30 juny de 2023. Així mateix, el comprador tindrà dret a acollir mesures per assegurar-se comptar amb el finançament de tots els béns de Clarel.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp