Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere

Ikea vol comprar els teus mobles fets servir per tornar-los a vendre

La iniciativa 'Green Friday' tindrà lloc entre el 23 i el 29 de novembre

Diversos clients esperant per a poder accedir a una botiga IKEA amb les llestres grogues darrere
Ikea llança una iniciativa molt necessària per fomentar l'economia circular | cedida

Ikea llançarà una iniciativa d'allò més interessant i necessària. Com ja sabeu, queden poques setmanes pel 'Black Friday', un dia on la majoria de comerços llancen ofertes exclusives durant només unes hores i que, normalment, algunes d'aquestes webs es col·lapsen perquè podem trobar articles a molt bons preus.

Però pel que sembla, Ikea vol treure-li partit a aquest dia d'una manera molt necessària. La multinacional sueca llançarà la iniciativa 'Green Friday', que consistirà a impulsar la recompra de mobles d'Ikea utilitzats, per així poder donar suport a l'economia circular i el consum responsable. Segons ha explicat Ikea, els clients que els hi portin mobles se'ls donarà una targeta de reemborsament sense caducitat amb el preu que els experts li posin al moble.

Aquesta aposta per les compres de segona mà tindrà lloc entre el 23 i 29 de novembre. A més, durant aquest període, els socis d''Ikea Family' podran rebre fins al 50% del preu original del moble, depenent de l'estat de conservació de la peça en concret. La companyia sueca ja ha demostrat, en alguna de les seves campanyes, que dona suport a l'estil de vida sostenible a la llar.

Aquests mobles que Ikea recomprarà es vendran (al mateix preu que li han donat els seus anteriors propietaris) en un espai anomenat 'Circular Hub' (conegut fins ara com a 'les golfes de les oportunitats') perquè altres clients puguin aconseguir-los. Aquesta iniciativa es desenvoluparà a escala global a botigues situades al voltant de 27 països durant els dies en què se celebri el conegut 'Black Friday'.

«L'objectiu d'aquesta acció és donar una segona vida a milers de productes i evitar que acabin convertits en escombraries, cosa que no són. Per això, volem compartir amb la societat que tots i cada un de nosaltres podem contribuir a protegir el planeta, i que és compatible amb l'accés a mobles i productes de decoració assequibles per a una gran majoria de persones», ha explicat Mosiri Cabezas, directora de desenvolupament de Negoci i Transformació d'Ikea al nostre país, segons indica el mitjà 'Iberoeconomia'.

Aquesta iniciativa, a més de donar suport i fomentar l'economia circular, també permetrà que la població pugui adquirir mobles en un bon estat a un preu molt més assequible que l'original. L'any passat la companyia sueca va poder revendre 47 milions de productes (d'aquests 47 milions, 2 van ser a Espanya), tornant-los a empaquetar i tornant-los a vendre a les seves botigues. I a tu, què et sembla aquesta iniciativa d'Ikea?