Ikea es veu obligada a retirar els pastissets Sötsak Skumtopp del mercat

Els pastissos suposaven un risc pels intolerants o al·lèrgics a la lactosa, ja que contenen llet i no ho indicava en el llistat d'ingredients

Imatge d'arxiu d'un establiment de la companyia Ikea
Imatge d'arxiu d'un establiment de la companyia Ikea | CatalunyaDiari.cat

La marca sueca Ikea, famosa pel seu mobiliari de baix cost, també ha començat a guanyar popularitat en els últims temps gràcies a la venda de productes alimentaris. Ara bé, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha donat la veu d’alarma i alertant els consumidors sobre un dels productes d’Ikea, els dolços de malví recoberts de xocolata anomenats Sötsak Skumtopp, els quals tenen un error en l’etiquetatge que podria provocar un perjudici per a la salut dels consumidors.

El problema és que en el seu etiquetatge, no queda reflectit que el producte conté llet, i per tant, podria causar un problema per a la salut de les persones que tenen intolerància a la lactosa o al·lèrgia a la llet.

Ikea retira els dolços Sötsak Skumtopp de les seves botigues

Imatge del dolç Sötsak Skumtopp retirat dels establiments
Imatge del dolç Sötsak Skumtopp retirat dels establiments | Ikea

 

A causa de l’anunci d'Aecosan, Ikea s’ha vist obligada a retirar els pastissets de les seves estanteries, tal com explica en el seu comunicat: «Ikea anuncia avui la retirada del pastís dolç de malví SÖTSAK SKUMTOPP de 180 grams per no indicar la llet en el llistat d’ingredients en alguns idiomes (...) El producte conté sèrum de llet ensucrat, sèrum en pols derivat de la llet que, encara que estigui indicat al llistat d’ingredients, la llet no apareix anomenada específicament en alguns dels idiomes de l’etiqueta. Això pot comportar un possible risc per a la salut de persones al·lèrgiques o intolerants a la llet o a algun dels seus components. La mesura afecta els paquets amb dates de caducitat entre el 12/03/2019 i el 18/04/2019».

Aecosan recomana no consumir el producte si s'és al·lèrgic

Ikea comunicava la retirada de tots els paquets de pastissets alhora que aclaria que no s’ha tingut notícia de cap reacció al·lèrgica i que l’error no afecta l’etiquetatge en castellà. Tot i això, Aecosan recomana no consumir el producte si es té al·lèrgia o intolerància a la llet.

A més a més, Ikea ofereix l’oportunitat als seus clients que tinguin al·lèrgia a la llet o a algun dels seus components, que retornin el producte Sötsak Skumtoppa a la botiga Ikea més propera, ja que els retornaran els diners sense demanar tiquet de compra.

  

Ikea també ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador: «les persones que no tinguin al·lèrgia o intolerància a la llet o als seus components no han de preocupar-se per consumir el producte, ja que els productes alimentaris venuts i servits a Ikea són segurs i sans per al consum».


Comentaris

envia el comentari