Continua el degoteig de males notícies: Inditex tancarà vuit botigues a Catalunya

Al conjunt de l'Estat, la companyia tancarà 56 establiments i haurà de trobar sortides per 475 empleats

La pandèmia no perdona. Al tancament massiu de tota mena de comerços i espais a Catalunya, ara se suma la decisió d’Inditex de tancar fins a vuit botigues. La firma ha anunciat que tancarà vuit botigues a Catalunya durant el segon trimestre per seguir amb el seu pla de reestructuració, que té com a objectiu tancar més de mil establiments a tot el món. Segons ha informat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat, això suposarà la reubicació de 44 empleats amb contracte indefinit al país. Catalunya, juntament amb Madrid, és la segona comunitat més afectada pel pla entre els mesos de juny i agost. Al conjunt de l'Estat, la companyia té previst abaixar la persiana de 56 locals, sent Andalusia el territori més perjudicat (19 tancaments). Pel que fa al nombre de treballadors, la plantilla afectada per aquests tancaments creix fins als 475 empleats.

Si bé Inditex va garantir la reubicació dels treballadors afectats en botigues properes i sense pèrdua d'hores de contracte, CCOO exigeix el compliment d'aquestes condicions per evitar episodis de conflictivitat laboral. Des del sindicat recorden que, en els processos anteriors, tan sols el 60% de les reubicacions s'han ofert a la mateixa província. Per altra banda, asseguren que només el 44% de les noves ofertes sumen entre 30 i 40 hores de treball setmanal.

Per Comissions Obreres, la qualitat de les vacants ofertes és "insuficient", tot recordant que el 25% de les persones afectades pels tancaments anteriors han optat per l'extinció del seu contracte. És per això que el sindicat exigeix un compliment "estricte" dels acords i que aposti per la creació de nous llocs de treball en àrees com la transformació digital.

Una pèrdua substancial dels guanys

Cal recordar, en aquesta línia, que Inditex va guanyar 1.106 milions d'euros durant el seu últim exercici fiscal –de l'1 de febrer de 2020 al 31 de gener de 2021-, un 70% menys respecte a l'any anterior. El grup de moda atribueix la caiguda a la crisi de la covid-19, que va provocar el tancament de pràcticament totes les botigues durant els mesos de març i abril, i que encara obliga a mantenir restriccions en un 82% dels seus establiments.


Comentaris

envia el comentari