Lactails retira 16.300 productes làctics a França per possible salmonel·losi

Malgrat que la contaminació es va produir en una fàbrica espanyola de la marca Picot AR, els productes afectats no es venen al nostre país

Els productes de la marca de Picot AR es venien exclusivament en farmàcies franceses | CatalunyaDiari.cat

Nou cas de contaminació per salmonel·la en els productes de l'empresa d'alimentació infantil Lactails. La companyia francesa ha anunciat que retira totes les referències de la seva marca Picot AR. S'han vist afectades 16.300 caixes de llet infantil que només s'han venut en farmàcies de França des del passat 29 de novembre. Segons recull 'España Diario', la companyia ha pres aquesta decisió recordant que «apliquem un principi de màxima precaució i precisem que no s'ha llençat cap alerta sanitària contra aquesta referència».

La marca Sodilac també ha hagut de retirar els seus productes

Aquesta empresa francesa, que comercialitza a Espanya els seus productes làctics o farinetes a través de les marques Sanutri, Damira i Puleva Bebé, ja es va veure obligada a retirar 37 referències més a principis del 2018.

La fàbrica on ha tingut lloc la contaminació es troba a Espanya | Cedida

En aquesta ocasió, no s'han vist només afectats els productes d'aquesta empresa sinó que també els d'una de les seves competidores, Sodilac. Els aliments infantils de la seva marca Modilac també s'han contaminat, ja que els productes es fabriquen en una mateixa fàbrica situada a Espanya. Sodilac va començar a retirar els seus productes el passat dijous, tot i que han confirmat que cap dels productes es comercialitza a Espanya.

 

Dos nens menors de dos anys van ser ingressats a l'hospital

Van saltar les alarmes quan les autoritats franceses van detectar quatre casos de salmonel·losis pel consum de productes Modilac. l'organisme francès de Sanitat haa confirmat que dos nens menors de dos anys van haver d'ingressar a l'hospital, tot i que ja han estat donats d'alta, després de consumir unes proteïnes d'arròs que els haurien causat aquesta malaltia. 

A hores d'ara, continua la investigació que estan realitzant els responsables del pais veí. La Direcció General del Cosum, la Competència i la Represió d'Estafes francesa està estudiant uns altres tres possibles casos. Malgrat que els produuctes no es venen a Espanya, les autoritats sanitaries espanyoles estan col·laborants amb les autoritats franceses.  


Comentaris

envia el comentari