Pizza

Llença-les si les tens a casa: retiren unes pizzes catalanes dels supermercats

L'AESAN ha alertat que les pizzes de tonyina congelades de la marca 'Consum' contenen histamina

Últimament són molts els productes que han de ser retirats dels supermercats a causa de substàncies tòxiques en la seva fabricació. Aquest cop, li ha tocat a la pizza de tonyina congelada de Consum.

L'alerta de l'AESAN

Segons l'AESAN, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, s'ha detectat que hi ha un tipus especial de pizzes que porten histamina. Aquestes són les pizzes de tonyina congelades de la marca 'Consum', que es fan a Itàlia.

El producte es venia en capses de cartró i venia congelat. Pel que fa al seu pes total, era de 370 grams. Tot i que és un assumpte greu, la presència d'histamina no afecta tots els lots, sinó que només es troba en els següents: NE16, NE25, NE09, NF27, NF23, NG08, NB17, NB24, NC03 i NH05.

Pel que explica l'AESAN, sembla que han estat les autoritats sanitàries  valencianes les que han donat aquest avís. El comunicat ha estat el següent: «S'ha informat  l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana relativa a la presència d'histamina en pizzes de tonyina congelades de la marca Consum, elaborades a Itàlia».

Les pizzes ja han arribat a diversos punts de venda

L'AESAN ha seguit informant de la situació. Segons el seu informe, aquestes pizzes ja haurien estat repartides per diversos punts d'Espanya. En concret, informa que les comunitats on han arribat són Catalunya, Aragó, Castella-la Manxa, Múrcia i la Comunitat Valenciana.

Tot i aquest error, l'AESAN s'ha encarregat de verificar la retirada d'aquest producte dels supermercats i altres punts de comercialització. Aquesta ordre ha arribat a les autoritats competents a través del SCIRI. 

Afortunadament, l'AESAN assegura que de moment no hi ha constància que hi hagi hagut cap cas associat a aquesta alerta, almenys a Espanya. De totes maneres, si hi ha algú que ja n'ha comprat, el més recomanable és abstenir-se de consumir-ne i retornar-les al supermercat o punt de venda on s'hagi comprat. 

La histamina està relacionada amb reaccions al·lèrgiques, amb la dilatació dels vasos sanguinis i amb l'estimulació dels sucs gàstrics. Per això, un excés d'histamina al nostre organisme pot ser especialment perillosa.