ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

La llet fresca Lidl triomfa dins del sector làctic espanyol

Des de finals de 2018, la cadena alemanya només ofereix llet fresca amb doble certificat de pasturatge i de benestar animal

Lidl mira cap a la sostenibilitat i el medi ambient amb la seva nova aposta per llet fresca de qualitat | CatalunyaDiari.cat

La cadena de supermercats Lidl ha estat la primera del sector en oferir el 100% de la llet fresca doblement certificada: en pasturatge i en benestar animal. La cadena alemanya, com moltes altres empreses de consum i distribució, està fent un gir al seu model de negoci cap a la sostenibilitat i el medi ambient.

Segons ‘La Coctelera’, Lidl ha incrementat les seves vendes en un 30% des que només ven llet fresca amb segell de benestar animal i pasturatge certificat per Aenor. D’aquesta manera, la cadena lidera l’augment del consum de llet fresca a Espanya, que va créixer un 17,4% l’any passat, segons dades de Kantar Worldpanel.

  • Notícia relacionada: Les cremes de baix cost més venudes dels supermercats 

La llet prové de petites granges gallegues

Tota la llet fresca que es comercialitza a Lidl prové de petites granges familiars de Galícia, que ja compten amb aquesta doble certificació; d’aquesta manera, el projecte de la llet fresca contribueix a la sostenibilitat del medi rural espanyol. L’èxit de la iniciativa, que actualment compta amb 100 granges gallegues, podria fer que s’ampliï fins a les 150 granges el 2019. 

Lidl ofereix quatre varietats de llet fresca doblement certificada| Lidl

 

El projecte de Lidl vol impulsar aquestes petites granges tradicionals, que s’han reduït en un 75% en els últims anys a causa de la industrialització i la concentració del sector. Tanmateix, es reivindica la feina de les granges tradicionals i familiars, així com la qualitat del seu producte.

Lidl ha ajudat a evitar la caiguda del consum de llet

El 2018, una de cada deu llars espanyoles va comprar llet fresca; d’entre elles, la meitat ho va fer a Lidl. La quota de mercat en el sector de la llet fresca de la cadena alemanya segueix creixent, arribant a un 14,9% (un 2% més des de setembre) i triplicant la seva quota en el mercat global de la distribució (4,8%).

Segons les dades de Kantar Wordlpanel, l’increment del 17,4% en la venda de llet fresca de Lidl contribueix «significativament a frenar» la caiguda del consum de llet a Espanya, que en els últims anys ha baixat fins al 6%.

La llet fresca conté més propietats i beneficis que la llet UHT | Lidl

 

Més saludable per la vaca i pel consumidor

A més d’impulsar el medi rural espanyol i de frenar la caiguda del consum de llet fresca a Espanya, la cadena Lidl aposta també per la qualitat de vida de l’animal i del consumidor, al promoure el consum de llet fresca amb doble certificat.

L’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries assegura que la llet fresca pasteuritzada és més nutritiva i de més qualitat que la llet UHT, ja que en ser fresca, conserva millor les vitamines i proteïnes. Tanmateix, les vaques de pasturatge viuen més anys que les vaques de producció intensiva.

  • També et pot interessar: Lidl revoluciona el mercat de l'alimentació amb un nou producte

Comentaris

envia el comentari