Imatge d'una dona bevent un got de llet

L'OCU indica quina és la millor llet que pots comprar al supermercat

La marca és d'origen espanyol i ha aconseguit endur-se l'or de la competició

Quan es tracta de la nostra cistella de la compra, el més lògic és voler apostar per aquells productes de primera qualitat. Sobretot, si són aquells productes que consumim diàriament o molt habitualment, com sol passar amb qualsevol tipus de llet.

I encara que cadascú pugui comptar amb una opinió o una altra sobre la llet que trobem al mercat, el cert és que algunes organitzacions atorguen certificacions per avalar la qualitat i el sabor d'alguns productes. En el cas de la llet, per exemple, ja n'ha sortit un important resultat i segurament et sorprengui.

La llet de Central Lechera Asturiana s'emporta l'"or" a la competició

Després de l'anàlisi efectuada pel segell Sabor de l'Any 2023, a Espanya hi ha una clara guanyadora quan parlem de llet. Tenint en compte diversos factors, l'organització ha declarat que la millor llet oferta a Espanya és la de Central Lechera Asturiana.

Cal destacar que només aquesta marca ha aconseguit endur-se dos guardons respecte a la llet. És el cas de la llet UHT: sencera, semidesnatada i desnatada, així com el de la llet vegetal Vegetània: arròs, ametlla, civada i soja.

Llet del mercat
Central Lechera Asturiana s'ha emportat tots els focus en aquesta competició. | Catalunya Diari

Per dur a terme l'anàlisi que els ha permès concedir el primer lloc, el segell va realitzar un estudi de percepció. En aquest, hi participava una mostra que recollia més de 1.900 consumidors, els quals són els encarregats de valorar el producte.

Amb intenció que el resultat sigui totalment objectiu, als participants se'ls ofereixen mostres “anònimes”. És a dir, en cap moment no coneixen a quina marca pertany la llet que estan assaborint. Paral·lelament, se'ls ofereixen proves monàdiques per facilita.

Fins a quin punt és important haver-se fet amb aquest premi?

Tot i que és cert que el segell Sabor de l'Any no és l'únic que valora productes, la veritat és que és un dels únics que poden presumir de tenir un impacte important sobre la percepció dels clients. Això és perquè es calcula que un 67% dels consumidors tenen en compte aquest distintiu a l'hora d'efectuar les compres.

Sense anar més lluny, la llet guanyadora ha aconseguit un 87% d'awaraness al mercat espanyol. Això vol dir que té un significat important en la consciència d'un consumidor quan aquest es troba amb una marca. Per això, cal esperar que els clients, en topar amb un producte de Central Lechera Asturiana, associïn una imatge més positiva als seus productes, després d'haver quedat tan ben posicionada.

Llet en una ampolla i un got
Els productes que guanyen aquest segell tenen una millor rebuda entre els clients. | Getty Images

Com que el mateix segell aclareix a la seva pàgina web, ha estat capaç de posicionar-se com una referència de qualitat gustativa líder. A més, té un important efecte sobre els productes que analitza i declarada "guanyadors", ja que: els permet millorar el seu posicionament i afavoreix la compra d'aquests productes, entre d'altres.

És a dir, compleix amb una doble funció: serveix com a eina de màrqueting per promocionar els guanyadors, però també suposa un premi que autentifica la qualitat dels productes que podem trobar a qualsevol supermercat.

Altres productes també han aconseguit alçar-se com els "millors"

Després de l'estudi de molts altres productes, el segell ha aconseguit elaborar una llista de fins a 90 productes d'alimentació que poden presumir d'haver aconseguit aquest reconeixement. Com en el cas de la llet, també s'ha fet un estudi de percepció i proves monàdiques.

Entre alguns dels productes guanyadors trobem: Carrefour Sensation, hamburguesa i picada vegetal red meat style i hamburguesa vegetal chicken style, Dia Espanya, iogurt natural Dia Làctia, La Selva, llescats de gall dindi i pernil cuits extra, i Navidul Extremadura - Pernil curat elaborat a Extremadura.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!