Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un grup de persones celebra amb xampany i bitllets de 500 euros, mentre que una imatge en blanc i negre d'un home està superposada en un cercle vermell.

Un matemàtic ho confirma: l'estratègia per guanyar la loteria que funciona

Desmunta la suposada estratègia guanyadora a una professora amb uns arguments que no deixen ningú indiferent

La recent controvèrsia sobre una professora de matemàtiques que ha guanyat la loteria 28 vegades ha generat un gran interès i escepticisme.

La professora ha acumulat més de 20 milions dʻeuros en premis. Ella mateixa ha afirmat que el seu èxit és degut a un mètode que utilitza els seus coneixements en matemàtiques.

Santi García Cremades, un altre expert matemàtic ha refutat aquesta estratègia en una entrevista recent. El professional ha explicat per què és improbable que el mètode de la professora sigui la clau dels seus èxits repetits.

Persona usant una calculadora i un ordinador portàtil amb una imatge superposada d'algú sostenint bitllets de dòlar.
Anàlisi matemàtica de patrons numèrics als sorteigs de loteria | Kredite , Getty Images de torwai

L'estratègia de la professora es basa en un procediment molt bàsic

La professora en qüestió ha estat notícia per la seva impressionant ratxa de victòries a la loteria, guanyant 28 vegades al llarg dels anys.

Ella sosté que el seu èxit és degut a un mètode matemàtic que ha desenvolupat, basat en els seus amplis coneixements en càlcul i probabilitat.

La professora assegura que, mitjançant l'anàlisi de patrons i l'aplicació de certes fórmules, ha pogut predir números guanyadors amb una precisió sorprenent.

Un home pensatiu amb una mà a la barbeta, dreta davant d'un full de paper quadriculat amb fórmules matemàtiques escrites.
El matemàtic Santi García Cremades desmenteix l'estratègia guanyadora de la professora | Viktor Gladkov, Tobias_K

El matemàtic diu tot el contrari

Santi García Cremades, conegut per la seva capacitat de comunicar conceptes matemàtics complexos de manera accessible, ha posat en dubte la validesa de l'estratègia de la professora.

En una entrevista, García Cremades va explicar que la loteria és, en essència, un joc d'atzar pur. Les probabilitats de guanyar estan estrictament determinades per les lleis de l'atzar, i no hi ha fórmula matemàtica que pugui predir amb certesa els números guanyadors.

Segons García Cremades, la loteria es basa en l'aleatorietat i la independència dels esdeveniments. Això vol dir que estudiar patrons de nombres guanyadors passats no té un impacte significatiu en la predicció de resultats futurs.

Diverses persones celebrant el primer premi de la Loteria de Nadal
Els sorteigs sempre estan subjectes a l'atzar | Europa Press

L'afirmació de la professora d'haver guanyat 28 cops la loteria ha suscitat sorpresa i escepticisme a parts iguals. García Cremades subratlla que, encara que és estadísticament possible guanyar diverses vegades, les probabilitats són extremadament baixes.

Guanyar la loteria repetidament requeriria no només una gran dosi de sort, sinó també una inversió considerable en butlletes. La professora ha esmentat que el seu èxit també es deu a la compra massiva de butlletes. Tot i això, aquesta tàctica no assegura l'èxit i continua estant subjecta a l'atzar.

Un munt de dècims de la Loteria de Nadal en un lloc de Loteries
La professora afirma haver guanyat la loteria 28 vegades seguint el mètode | Europa Press

L'atzar és la base principal a la loteria

Alguns usuaris poden trobar atractiva la idea d'un mètode matemàtic per guanyar la loteria. Tot i això, la realitat és que aquests jocs estan dissenyats per ser impredictibles on l'atzar sempre guanya.

La refutació de Santi García Cremades posa de manifest la importància d'entendre les probabilitats i la naturalesa de l'atzar als jocs de loteria. El resultat final sempre estarà a les mans de la sort.