ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

La perillositat de la maionesa Hacendado: la gran mentida que envolta Mercadona

Els rumors diuen que provoca vòmits, diarrea, mal d'estómac i problemes de coagulació

Imagen de archivo de un rótulo de la cadena de supermercados Mercadona
Imatge d'arxiu d'un supermercat Mercadona | Mercadona

Mercadona és actualment l'empresa de supermercats líder a Espanya i això sembla que no agrada a tothom. En els últims dies s'han difós per les xarxes uns rumors sobre uns dels seus productes que podria danyar la imatge de l'empresa de Juan Roig

La mentida sobre la maionesa Mercadona

Des del passat 26 de setembre es van publicar missatges a Facebook i Twitter on s'advertia dels perills per a la salut si es consumia la maionesa de la marca Hacendado. Els missatges anaven amb un text de «no la compris» i una foto del producte.

El text també explica que menjar aquesta maionesa pot provocar vòmits, diarrea, mal d'estómac i problemes de coagulació. A més expliquen que el seu principal additiu, l'àcid etilendiaminotetraacétic (EDTA) danya el metabolisme cel·lular afectant els cromosomes. 

Captura de una publicación sobre el bulo de la mayonesa de Mercadona
Captura d'un dels missatges penjats a les xarxes  | Facebook

 

Els experts neguen aquests rumors 

Més de 45.000 persones han compartit aquest rumor a través de la xarxa social Facebook el qual ha estat desmentit per experts com el doctor en Ciència i Tecnologia dels Aliments, Miguel Ángel Lurueña. Segons ell, l'EDTA és un antioxidant i segrestador de minerals i ferro cosa que fa que sigui molt habitual la seva presència en altres productes alimentaris. El que fa és evitar el procés d'oxidació sense provocar alteracions en el sabor o l'olor. 

Mercadona denunciarà els autors del missatge

L'empresa valenciana ha afirmat que prendrà «les mesures legals oportunes» contra els autors d'aquest rumor.  Segons han explicat: «Els ingredients i additius utilitzats en la nostra maionesa Hacendado estan autoritzats i avalats» per les autoritats europees de seguretat alimentària. Mercadona ha negat que provoquin cap efecte en la salut i que han passat tots els controls de qualitat.  


Comentaris

envia el comentari