Mercadona eliminarà definitivament les bosses de plàstic

La cadena valenciana substituirà el plàstic per materials reciclables i reutilitzables, com les bosses de paper i ràfia

Nuevas bolsas de papel de Mercadona
Les bosses de paper de Mercadona costaran 10 cèntims i seran reciclables | Mercadona

La cadena de supermercats més popular ja té data per acabar amb les bosses de plàstic de tota la vida: abril del 2019. Segons informa ‘La Coctelera’, Mercadona pretén substituir definitivament les bosses de plàstic per altres de paper i ràfia, així com bosses reutilitzables i reciclablesfabricades amb 3.000 tones de plàstic recuperat dels embalatges de les seves botigues.

Per aconseguir el propòsit, tanmateix, Mercadona ha necessitat un esforç previ per part de clients, proveïdors i empleats per col·laborar amb aquesta iniciativa d’economia circular. L’aprofitament de fins a 3.000 tones de plàstic suposa l’aprofitament de recursos, la reutilització i el reciclatge per allargar la vida dels materials i evitar que acabin a les deixalleries.

Bosses de paper, ràfia o reciclades

A partir del mes d’abril, «els caps», com l’empresa denomina internament els seus clients, podran adquirir la tradicional cistella de ràfia de 50 cèntims, una bossa de paper de 10 cèntims, i una bossa reutilitzable i reciclable amb un contingut de plàstic d’entre el 50% i el 70%, també amb un cost de 10 cèntims

La mesura per erradicar el plàstic ja es va començar el 2018 en 66 botigues de València, Vizcaya, Barcelona, Cantàbria, Illes Balears, Ceuta i Melilla. L’ampliació progressiva començarà durant el mes de febrer a Catalunya, Madrid i Navarra, amb l’objectiu d’ampliar-se fins a arribar a les 1.600 botigues de la cadena el pròxim mes d’abril.

  • Notícia relacionada: Els productes de bellesa Deliplus triomfen entre els clients de Mercadona

Adéu a les bosses de frescos el 2021

Nuevas bolsas reciclables de Mercadona
S'espera haver substituit totes les bosses de plàstic per altres de recilables i reutilitzables | Mercadona  

Mercadona ha apostat amb fermesa per la sostenibilitat, valor que la va convertir en pionera del sector el 2011 en introduir iniciatives per reduir les bosses de plàstic d’un sol ús. Un any abans, el 2010, va unir-se amb Totaler SPBerner per incorporar una línia de parament (cubells, pals d’escombra, pals de fregar, ...) fabricada amb el plàstic recuperat dels hivernacles.

Reduir les bosses de plàstic dels frescos és un altre dels objectius de Mercadona. La cadena ha instal·lat un nou moble per les bosses dotat d’un nou sistema dispensador, que redueix el seu consum excessiu. El mecanisme facilita la feina al treballador de la secció i és més fàcil i intuïtiu pel consumidor. No obstant això, es preveu que les bosses de plàstic de les seccions de frescos siguin substituïdes per altres de material compostable abans del 2021

  • Més informació d’interès: Els supermercats que menys plàstics fan servir: Eroski, Aldi i Mercadona

Mercadona, seguint el seu Pla de Responsabilitat Social, es compromet amb la societat a retornar part del que rep d’ella. El component social i ètic, reflectit a través de diverses línies d’actuació sostenibles, reforça la seva aposta pel creixement compartit.


Comentaris

envia el comentari