IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mercadona estrena la seva línia de menjar preparat a Catalunya

La cadena valenciana comença l'expansió de la secció 'A Punt per Menjar' en un supermercat de Cornellà

Mercadona Cornellà
La nova secció del Mercadona de Cornellà oferirà més de 35 plats precuinats diferents   | Cedida

Mercadona segueix en ple creixement i s'apunta ara al 'boom' del menjar precuinat. La cadena de supermercats valenciana ha estrenat aquest dilluns el seu primer punt de venda de la secció 'A Punt per Menjar' a Catalunya, concretament a Cornellà de Llobregat, on oferirà més de 35 plats cuinats, molts d'ells personalitzables a gust del client, com la pasta o les amanides.

La incorporació de la nova secció ha suposat una inversió de 400.000 euros a la companyia i el supermercat pioner, situat a la plaça de Catalunya de la ciutat, suma vuit nous empleats als 50 treballadors de què ha disposat fins ara l'establiment. 

Projecte en fase de proves

El projecte 'A Punt per Menjar' està encara en fase de prova, per comprovar si és exitós i pot implementar-se a tota la xarxa d'establiments que té Juan Roig, president de la companyia, a tota Espanya.

Mercadona va començar a desenvolupar la venda de menjar preparat el 2017, després de detectar interès per aquesta línia de productes entre la clientela. La cadena va crear un centre de coinnovació a Burjassott, a pocs quilòmetres de València, per estudiar la nova via de negoci amb l'ajuda de 800 clients, investigació que ha donat lloc a l'assortiment de menjar que ja serveixen fa temps diverses poblacions valencianes i que ara, per primera vegada, arriba a Catalunya. 

Forts competidors

La competència en aquesta franja de mercat és molt potent. Des de 2017, la tendència de comprar menjar cuinat entre les famílies espanyoles segueix en augment i ja fa temps que cadenes de distribució com Carrefour, Caprabo o Sorli disposen d'aquest servei. A més, el mercat dels precuinats prolifera sense parar amb companyies de repartiment a domicili com Glovo o Deliverooo i l'expansió de les cadenes de menjar ràpid, cada vegada més professionals.

Cap a la 'botiga eficient'

Imatge d'arxiu d'un ròtul de la cadena de supermercats Mercadona
Mercadona disposava el 2017 de 259 establiments a Catalunya   | MERCADONA

 

L'empresa servirà aquests plats cuinats en envasos reciclables de cartró, paper o canya de sucre. És una mesura més de cura del medi ambient amb la qual es compromet la firma, que ha optat per un model de 'botiga eficient', basat també en l'estalvi energètic i una gestió totalment informatitzada. 

El grup està renovant la seva xarxa d'establiments perquè presentin un disseny per ambients i seccions molt delimitades, amb nous colors i materials, apostant fort per l'entrada de llum natural als locals i l'ús de colors càlids. A més, està incorporant més productes frescos a la seva oferta de mercat i altres serveis com talladores de pa o espremedores de suc de taronja per millorar l'experiència del consumidor.

Mercadona tenia a Catalunya el 2017 un total de 259 botigues, a més de centres logístics a Abrera, al Baix Llobregat, i a Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès. Els establiments catalans sumen una plantilla total de 12.895 treballadors, dels més de 84.000 que la cadena té a tota Espanya i Portugal, on vol expandir el negoci en els pròxims anys.


Comentaris

envia el comentari