Vista del nou model de botigues Mercadona

Mercadona inicia la campanya de taronges d'origen espanyol

Mercadona comprarà 170.000 tones de cítrics de producció nacional

Ahir, 28 d'octubre, Mercadona va iniciar la campanya de taronges d'origen nacional. La cadena de supermercats valenciana va començar la campanya de cítrics el 8 d'octubre, i ara ha iniciat la de taronges d'origen nacional.

Com ja sabeu, la companyia és una experta a llançar productes ideals en funció de l'època de l'any en què ens trobem.

Ara, a la tardor, el que més necessita el nostre cos és, sens dubte, la vitamina C.

Per aquest motiu, Mercadona ha posat a la venda taronges provinents de diferents llocs d'Espanya.

Mercadona i les taronges d'origen nacional

L'empresa de Juan Roig poc a poc està incorporant aquest cítric deliciós a les botigues físiques i en línia. I, segons explica, aquesta temporada té previst comprar més de 200.000 tones de cítrics produïts al país.

D'aquestes tones, 170.000 equivalen al volum de taronges, 45.000 al de mandarines, i 20.000 al de llimones.

Les taronges es venen tant a granel com en malles de 3 i 5 quilos.

Per la seva banda, les mandarines també estan disponibles a granel i en malles d'1 i 2 quilos.

I les llimones es poden comprar en malla d'un quilo o a granel. Aquestes varietats procedeixen de diferents zones d'Espanya. Concretament, de la Comunitat Valenciana, d'Andalusia, de la Regió de Múrcia, de Catalunya i de les Illes Canàries.

Els productors que s'encarreguen de proveir aquests cítrics a Mercadona són tots nacionals. En concret, són els següents: Fontestat Citrus, Frutinter, Martinavarro, Fruites Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicent Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer.

Fotografia d'un empleat agafant mandarines de Mercadona
Mercadona ja té a la venda la mandarina Oronules | Mercadona

La companyia, a més, assenyala que «compra a més de 2.500 agricultors de tot Espanya». I afegeix que «manté un compromís ferm amb el sector primari». Per això, més del 90% de les taronges que comercialitza són d'origen nacional.

Mercadona també destaca que dona suport a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació 'Frutas y Verduras de Temporada' i que defensa les «pràctiques comercials justes», motiu pel qual fa anys que està adherit al Codi de Bones Pràctiques Mercantils a la Contractació Alimentària.

El suc de taronja de Mercadona

I encara hi ha més: als supermercats de la cadena pots comprar suc de taronja natural acabat d'esprémer. Mercadona disposa de màquines espremedores d'autoservei a la secció de fruita i verdura.

Així, quan et vingui de gust un suc de taronja natural, només has d'omplir l'ampolla i beure-te'l quan vulguis.

La companyia explica que aquesta màquina és molt fàcil de fer servir i que, a més, és totalment segura. Només has d'escollir la mida de l'ampolla, posar-la a la màquina i omplir-la. Supersenzill!

Al mes de gener, Mercadona va dir que, gràcies a aquest servei, s'incrementa considerablement la venda de les taronges de proximitat.

I és que, d'aquesta manera, s'aconsegueix aprofitar taronges que, per l'aparença que tenen, poden ser de sortida difícil (tot i que siguin de gran qualitat). Sigui com sigui, és molt important consumir cítrics durant els mesos de fred. La vitamina va molt bé per a aquesta època de l'any.