Imatge de la botiga que Mercadona va obrir el passat mes de desembre a la localitat basca d'Hernani

L'innovador producte de Mercadona que acaba de ser premiat

Un cafè de Mercadona rep el premi a la innovació pel seu original mètode de preparació

Que Mercadona és una companyia que treballa amb productes de qualitat ho sabem tots, però potser el que no sapigueu és que ha rebut un premi a la innovació en la Quarta Edició de l'Observatori d'Innovació en Gran Consum.

Aquest observatori el porta a terme el prestigiós Institut Cerdà i té per objecte donar a conèixer els reptes que afronta el sector, així com els avenços realitzats en la cadena de gran consum. Doncs bé, en la seva quarta edició, un producte de Mercadona ha estat reconegut com a producte innovació del moment. Es tracta del Cafè Filtre Americà de la marca 'Hacendado'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El cafè premiat de Mercadona que arrasa

Podries estar pensant sobre els motius pels quals aquest cafè és tan diferent que, fins i tot, ha merescut un premi a la innovació. Bé, doncs, el motiu d'aquest reconeixement és que per preparar el Cafè Filtre Americà 'Hacendado' no cal cafetera.

L'innovador producte de Mercadona que acaba de ser premiat
Cafè Filtre Americà de la marca 'Hacendado' | MERCADONA


Aquest cafè tan especial es fabricava al Japó, però ara Mercadona ha decidit apostar per productors locals per elaborar-lo i, en aquest cas, la companyia 'Rioja UCC Coffee Spain' és qui fabricarà el cafè de filtre tipus americà.

Per si no saps el que és, o no has provat mai un cafè americà, t'aclarim que és una espècie d''espresso' amb aigua. Dit així pot sonar malament per als amants dels cafès carregats o forts, de fet, se sol confondre amb els cafès filtrats. No obstant això, poc té a veure, perquè en aquest cas al cafè ja extret se li afegeix aigua calenta, aquest seria el veritable Cafè Americà.

A més del Cafè Filtre Americà 'Hacendado', Mercadona també ha estat premiat per la seva Estratègia 6.25, que té com a lema 'Sí a seguir tenint cura del Planeta' i que, segons informa la companyia valenciana a través de la seva pàgina web, «ha estat reconeguda dins la categoria d'innovació de processos per suposar un salt qualitatiu a l'hora d'abordar aquest tema de manera global».

Aquesta estratègia té tres objectius molt clars: primer, reduir el 25% del plàstic dels envasos de les marques de Mercadona; segon, reciclar els plàstics que es generen en els processos; i, tercer, aconseguir que els envasos siguin reciclables.

D'on prové el Cafè Americà?

Els orígens d'aquest tipus de cafè se situen en la Segona Guerra Mundial, quan els soldats americans, com que no estaven acostumats al gust fort de l''espresso' italià, afegien aigua calenta per prendre-ho. D'aquí sorgeix la preparació d'aquest tipus de cafè amb sabor més lleuger, que se serveix seguint la següent fórmula: per cada 'shot' de cafè 'espresso' s'han d'afegir 3 'shots' d'aigua calenta.

Aquesta seria la forma correcta de preparar-lo segons els italians, ara bé, cada persona té les seves preferències, hi ha qui substitueix l'aigua calenta per glaçons de gel, o hi ha a qui li agrada preparar usant parts iguals de cafè i aigua.

D'altra banda, als Estats Units curiosament no se segueixen aquestes regles, sinó que es prepara fent servir una cafetera de degoteig. Són les cafeteres conegudes com a 'Melitta', que usen un filtre, que normalment és de paper, per preparar el cafè a la mateixa gerra que s'utilitza per servir-lo.

Ara bé, és important tenir en compte que s'ha d'usar un punt de molta correcta, en aquest sentit, una molta mitjana és la perfecta per a aquest tipus de cafeteres, i és la clau per preparar un saborós cafè americà. Per tant, si fem servir un tipus de cafè de molta fina, obtindrem un sabor més amarg i, per contra, a major gruix de la molta, menys gust tindrà el nostre cafè.

En aquest cas, el Cafè Filtre Americà 'Hacendado'  no necessita ni cafetera 'Melitta', ni cap altre tipus d'artefacte, perquè es prepara fent servir el mateix filtre al qual ve i afegint-li aigua calenta, així de senzill. Però perquè ho tinguis més clar, el pots veure en el vídeo anterior.

Sens dubte, la millor manera de prendre un bon cafè americà en qualsevol moment i en qualsevol lloc, i només has de disposar d'aigua calenta i voler gaudir de tot el sabor i aroma d'aquest innovador cafè, la resta està fet!