ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Mercadona inverteix 3.779 milions d'euros en proveïdors catalans

L’empresa ha creat, al llarg del 2018, més de 200 nous llocs de treball a Catalunya, i ha invertit 151,3 milions d'euros en l'obertura i la reforma de centres amb el nou model de botiga eficient

Imatge d'arxiu d'un establiment de Mercadona
Mercadona inverteix 3.779 milions d'euros en proveïdors catalans | CEDIDA

La companyia de distribució Mercadona  ha invertit, al llarg del 2018, un total de 3.779 milions d'euros en volum de compres a Catalunya. Aquesta dada posa de manifest que la cadena de supermercats aposta fortament pel teixit productiu català, especialment pel que fa al sector agroalimentari. No només això, sinó que també ha creat 230 nous llocs de treball i ha obert 259 supermercats. 

Amb tot, els 3.779 milions d'euros suposen una inversió en proveïdors catalans d'un 4% més que l'any anterior, de manera que la xarxa comercial de la companyia ja conté 1.800 petites i mitjanes empreses del territori, i ha contractat els serveis de 126 proveïdors d'àmbit català.

Treballen amb proveïdors especialitzats

En aquest sentit, l'empresa ha engegat un projecte conegut com a 'Model de Proveïdor Totaler', en el qual no importa tant la mida de l'empresa o del fabricant, sinó el nivell d'especialització que tingui. D'aquesta manera, 'el Cap' —que és com Mercadona anomena als seus clients— quedarà absolutament satisfet i voldrà tornar a comprar productes de la companyia.

L'estratègia adoptada per Mercadona ha permès, de fet, que l'empresa hagi comprat al llarg del 2018 fins a 56,6 milions de quilos de fruita a empreses d'origen lleidatà i gironí, així com 116 milions de quilos d'embotits a botigues catalanes, totes elles englobades dins la categoria de 'proveïdors Totalers'.

Proveïdors de tot el territori català

Mercadona
Mercadona aposta per productes de proximitat i de màxima qualitat | Mercadona

Però Mercadona no s'ha quedat aquí, i durant l'últim any també ha adquirit 215.000 unitats d'un pastís de crema catalana de Pastiolot, una companyia gironina; 445.700 unitats de coca d'escalivada de l'empresa lleidatana Productes Artesanals Melendres, i més de 120.000 unitats de coques de Sant Joan comercialitzades a La Fleca de l'Empordà i al Forn de Can Coll, situades a Girona i Barcelona, respectivament.

El sector primari també s'ha vist beneficiat per les accions de la cadena valenciana, la qual ha adquirit 4,5 milions de quilos de peix fresc pertanyents al litoral català, així com 72 milions de litres de llet de ramaders catalans, 323.000 quilos de figues lleidatanes i 477.000 quilos de musclos del Delta de l'Ebre.

Ofereixen productes de proximitat i de màxima qualitat

Pel que fa a l'àmbit de la higiene personal, una companyia d'Ulldecona ha comercialitzat més de 46 milions d'unitats de gels de bany i xampús; una altra, situada a Barcelona, ha aconseguit produir-ne 41 milions en diversos i diferents productes de cosmètica; finalment, una organització destinada a la neteja de la llar i amb seu a Canovelles, Barcelona, ha comercialitzat més de 52 milions de rotllos de bosses d'escombraries i 11 milions de paquets de brosses per congelar els aliments.

I és que Mercadona segueix tenint el seu objectiu ben clar: apostar per l'especialització i oferir productes que siguin de proximitat, tinguin la màxima qualitat i frescor i comptin amb un assortiment adaptat a les seves necessitats.

 


Comentaris

envia el comentari