Mercadona prova els seus productes amb els clients per millorar-los

La cadena de supermercats té uns centres de Coinnovació on desenvolupa solucions o innovacions per satisfer les necessitats dels seus «caps»

Imagen de archivo de una tienda Mercadona
Mercadona desenvolupa proves dels seus productes amb els seus clients als seus Centres de Coinnovació | Mercadona

L'any 2011 Mercadona va decidir implementar una nova estratègia per satisfer les necessitats dels seus clients. Va ser llavors quan va crear el seu model de Coinnovació, que té per objectiu millorar l'experiència de compra i oferir la millor qualitat-preu als que ells anomenen els seus «caps». 

La cadena de supermercats presidida per Juan Roig compta amb diversos centres de Coinnovació on treballa directament amb els seus clients. En ells, proven de «millorar els productes i desenvolupar solucions o innovacions a partir de les opinions i necessitats» d'aquests. Són els consumidors els que posen a prova els nous productes de les seves marques. 

La Coinnovació un projecte clau per Mercadona

Dins d'aquest projecte, els supermercats valencians han desenvolupat el que ells anomenen «estratègia davantal». Els clients fan testos i comparteixen amb l'empresa les seves experiències de compra i com consumeixen els productes d'alimentació d'Hacendado, d'higiene personal de Deliplus, de neteja de la roba i la llar del Bosque Verde, a més dels d'alimentació de mascotes. 

Mercadona ha invertit ja 7 milions d'euros en els sis centres de Coinnovació que ha creat. El seu objectiu primordial és aprendre de la informació que li donen els seus clients i aconseguir així que aquests sentin la millor satisfacció possible quan compren en els seus supermercats.  

Els clients ajuden a millorar els nous productes 

Una de les últimes mostres de l'èxit d'aquest projecte d'innovació de la companyia valenciana és el llançament del seu nou Gel Netejador de Mans sense aclarir. Es va decidir modificar el seu envàs, fent-lo més petit i més fàcil de transportar, a més de millorar el seu tap, evitant que es perdi producte si es posa cap per avall.  

Com funciona aquest projecte centrat en les necessitats del client

Aquesta model de col·laboració amb la clientela que aplica Mercadona es basa en tres fases diferents. En la primera d'elles, s'escolten les necessitats o reclamacions que fan els clients a les botigues. Per això, treballen amb experts en observar les reaccions i escoltar les demandes d'aquests. 

El segon pas que duen a terme és buscar una solució al problema plantejat pels consumidors i explicar als seus proveïdors els canvis necessaris que han d'introduir en el seu producte. Finalment, la tercera etapa és la introducció del producte millorat a les botigues i la comprovació de si les modificacions fetes han sigut satisfactòries. 


Comentaris

envia el comentari