Vista panoràmica d'una botiga de Mercadona

Mercadona abaixa el preu de les seves mascaretes

Es venen en 'packs' de 10 unitats i no són reutilitzables

Mercadona ha abaixat el preu de les seves mascaretes. La companyia valenciana sempre posa l'accent en el fet que ofereix el preu més baix possible als seus clients. Ara, ha tornat a demostrar-ho amb la baixada de preu de les seves mascaretes no reutilitzables.

Aquestes màscares higièniques Deliplus estan a la secció de 'Perfumeria' des de mitjans de 2020, i es poden trobar en les més de 1.600 botigues de Mercadona. Ara, i segons un comunicat de la companyia, el preu d'aquest article és de 3 euros cada 'pack' de 10 unitats, per la qual cosa cadascuna d'elles té un preu de 0,30 euros.

Les mascaretes per a adults Deliplus de Mercadona no són reutilitzables, per la qual cosa han de llançar-se una vegada utilitzades, i no es poden rentar per a tornar-les a fer servir. Porten un arnès que se subjecta a les orelles, i són òptimes per a l'ús en adults i persones sanes (segons indica Mercadona, cal no confondre les mascaretes quirúrgiques indicades per a aquelles persones malaltes).

Aquestes màscares, que es venen en paquets de 10 unitats, compten amb les especificacions tècniques UNEIX 0064-1:2020.

Les mascaretes infantils de Mercadona, per part seva, estan indicades per als nens d'entre 6 i 9 anys, «ja que compten amb unes mesures específiques per a aquest públic infantil». A més, també poden servir per a persones amb l'oval facial més petit, o aquelles que els quedin molt grans les d'adult. Les característiques d'aquestes mascaretes són:

 • No són reutilitzables i tenen 4 hores de durabilitat.
 • Estan fabricades amb polipropilè teixit en les capes externes, i material filtrant (polipropilè bufat) a la capa interior.
 • Té un disseny de 3 capes i una vida útil de 2 anys.
 • Es venen en paquets de 10 unitats.
 • Compleixen amb la normativa UNEIX 0064-2:2020.

Les millors del supermercat, segons l'OCU

Les mascaretes d'un sol ús de Mercadona van resultar guanyadores del rànquing de l'Organització de Consumidors i Usuaris. L'OCU va comparar 8 d'aquestes màscares, i les Deliplus de Mercadona són les millors de les mascaretes analitzades. Aquestes màscares compten amb una eficàcia de filtració que arriba al 99% i faciliten la respiració.

Instruccions d'ús de les mascaretes

Encara que creguem que ja sabem com posar-nos les mascaretes a la perfecció, segur que alguna vegada passem per alt alguna d'aquestes instruccions d'ús.

 • Hem de rentar-nos les mans sempre que toquem la mascareta. Es pot fer amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic durant uns 40-60 segons. A més, només s'han de tocar les gomes de la màscara.
 • Has de col·locar la mascareta, ajustar la pinça al nas i cobrir la barbeta. A més, és important procurar que no quedin espais grans entre la cara i la màscara.
 • Una cosa molt important és que no cal utilitzar la màscara més de 4 hores.
 • Si la mascareta es deteriora o s'humiteja, has de substituir-la per una altra.
 • Per a retirar-la, has de fer-ho sense tocar la part frontal, i llançar-la.
 • Mentre s'està utilitzant, no hem de col·locar-la al front ni a la barbeta.
 • Les mascaretes infantils Deliplus s'han de posar sota la supervisió d'un adult.