Primer pla d'un carret de Mercadona ple d'aliments

Mercadona, un dels supermercats més barats segons l'OCU

L'OCU destaca a Mercadona per ser l'opció més econòmica en 17 localitats espanyoles

Mercadona ha estat reconeguda per l'OCU per ser la cadena més econòmica a 17 ciutats espanyoles. Cada any, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) elabora un estudi en què descobreix quins són els supermercats més barats.

L'OCU ha analitzat els preus dels establiments a 65 ciutats espanyoles (a més dels preus de cadenes en línia). En aquest informe podem trobar tan diverses cadenes conegudes i populars, com alternatives més regionals.

En aquests estudis analitzen la cistella de la compra de la població, des d'aliments fins a articles d'higiene i drogueria freqüents. Aquests productes són tant de marca blanca com de marques de fabricants. En concret, aquesta vegada, han analitzat 238 articles. 

Mercadona, entre els súpers més barats segons l'OCU

Mercadona, una de les cadenes més populars del país, ha estat reconeguda en aquest estudi. El motiu és que és un dels supermercats més barats; en concret, és el més econòmic en 17 ciutats espanyoles. Entre elles, Madrid, Bilbao i Palma de Mallorca.

Segons confirma el diari 'ABC', Mercadona és dels establiments que més ha abaixat els seus preus al llarg d'aquest any. A continuació, us deixem la llista de les ciutats on Mercadona té els preus més baixos.

 1. Albacete
 2. Àvila
 3. Lleida
 4. Lugo
 5. Madrid
 6. Alcobendas
 7. Ourense
 8. Oviedo
 9. Palma de Mallorca
 10. Pamplona
 11. Segòvia
 12. Santander
 13. Sòria
 14. Valladolid
 15. Toledo
 16. Vitòria
 17. Bilbao

Això concorda amb una de les estratègies comercials de Mercadona, Sempre Preus Baixos (SPB). Segons explica el supermercat a la seva pàgina web, es tracta d'una estratègia que vol «garantir el mínim preu unitari dels productes». Això sí, no contemplen ni ofertes ni promocions.

Segons afirma Mercadona, aquesta estratègia està sustentada tant en la confiança com en l'estabilitat. També destaca l'«estreta col·laboració» amb els seus proveïdors.

Els súpers més barats, segons l'OCU

A més de Mercadona, Alcampo destaca per ser el súper més barat a un total de 23 ciutats espanyoles.

Per la seva banda, Supeco i Consum són altres opcions econòmiques per a la població, segons l'estudi de l'OCU. En el cap de la llista, també podem trobar les cadenes Dani i Family Cash.

Per la seva banda, el popular supermercat Carrefour només ha aconseguit destacar en dos llocs de l'estudi de l'OCU. Segons afirma l'organització, «sembla haver-li cedit el lloc a Supeco, una cadena del seu mateix grup».

D'altra banda, la cadena de supermercats més cara és Sánchez Romero.

L'anàlisi de l'OCU

Aquest estudi anual ens permet conèixer quins són els súpers més barats del nostre país. Tal com us hem explicat, analitzen un total de 238 articles, que es divideixen en quatre cistelles diferents.

D'una banda hi ha la cistella OCU, on es troben tots els articles, fins i tot els aliments frescos. Per l'altre hi ha la cistella fresca, on es poden trobar verdures, fruites, carns, peixos i mol·luscs frescos.

En tercer lloc tenim els envasats de marca, que són productes d'alimentació, drogueria i higiene de marques populars.

I, finalment, una de les categories més importants: productes econòmics. En aquesta cistella es poden trobar productes bàsics d'alimentació, drogueria i higiene, «però elegits al preu més barat trobat en l'establiment». L'OCU destaca que, en aquest cas, gairebé sempre es tracta de marques blanques o de distribuïdors.

Així, l'organització afirma que, comprant en els supermercats més barats de cada municipi, es poden arribar a estalviar 1.073 € de mitjana. Això és «gairebé una cinquena part de la despesa anual en la cistella de la compra», a més d'un 10% més d'estalvi que l'any passat.