El millor moment per comprar bitllets d'avió a bon preu

El cost dels vols varia en funció del dia de la setmana i, fins i tot, de l'hora en què s'adquireixen

Hombre en un aeropuerto.
Descobreix quin és el millor dia de la setmana i el millor horari per comprar vols econòmics | Jeshoots

Quan cal organitzar un viatge, resulta molt interessant tenir en ment quin és el moment més òptim per comprar bitllets d'avió. Hi va haver un període en què aquest tràmit el feien les agències de viatges, tal com explica 'Carácter Urbano', però avui en dia els consumidors ho solen gestionar tot ells. Aquest fet és possible gràcies a l'existència de determinades pàgines web per fer reserves, com Booking, o cercadors de l'estil de Trivago, però els compradors normalment no ho saben tot en aquest sentit.

Un dels elements que normalment se'ls escapa és que, en concret, hi ha un dia de la setmana perfecte per comprar bitllets d'avió i, fins i tot, hi ha una hora idònia per tal d'adquirir-ne. Tot seguit revelarem aquests secrets amb l'objectiu que puguis aconseguir els teus vols a bons preus.

CONTINGUT

1. El dia més idoni per comprar vols

2. L'hora perfecta per comprar vols

3. Hauria de fer la meva reserva amb temps?

4. Altres recomanacions a l'hora d'adquirir vols

El dia més idoni per comprar vols

Si fas cas de les recomanacions que et proposem, podràs arribar a estalviar entre un 10% i un 20% en el preu final del teu vol, una suma que pots optar per invertir en altres complements del viatge, com un hotel de categoria, o per guardar per a altres escapades. Els vols, de fet, no tenen el mateix preu cada dia de la setmana: hi ha un dia en concret que és millor que els altres per tal d'adquirir-ne.

La recomanació que cal tenir en ment des d'un començament si volem reservar a bon preu és no fer-ho durant el cap de setmana. Som conscients que això implica un esforç addicional perquè no és tan fàcil combinar-ho amb la feina, però en cas que tinguis ganes de trobar vols a preus més econòmics és interessant evitar el cap de setmana per reservar-los. A aquesta conclusió ha arribat un article del 'Wall Street Journal', després d'haver dut a terme una anàlisi de cercadors de bitllets i de pàgines web de reserva. 

Això no és gens estrany: la gent que treballa en general té molt més temps durant el cap de setmana per viatjar i buscar viatges i, com que hi ha més demanda, s'incrementen els preus. Ara bé, podríem trobar un dia de la setmana amb uns preus generalment inferiors.

El dilluns, tant les agències de vols com alguns altres operadors de l'estil fan ofertes. N'hi ha diverses que van bé i d'altres que no funcionen i, en cas que la promoció no hagi funcionat com s'esperava, sovint es redueixen els preus, que normalment arriben al mínim durant la meitat de la setmana. Així, es considera que el dia de la setmana més interessant per adquirir vols és el dimarts.

I quin és l'horari més adequat?

Cal remarcar que no es tracta d'una ciència exacta que sempre doni els mateixos resultats. Els costos dels bitllets d'avió es veuen condicionats per factors ben diferents, i el preu que tenen les ofertes únicament és un d'aquests factors. Sigui com sigui, estadísticament el dimarts és el dia més econòmic. Ara bé, l'estudi del 'Wall Street Journal' no s'atura aquí i estableix quina és l'hora més adequada, els dimarts, per tal de fer la reserva d'un vol. Si segueixes llegint, en veuràs el resultat.

Vista desde un avión.
Normalment, el dimarts és el millor dia per tal de fer reserves de vols | Unsplash

 

Doncs, estadísticament, la millor hora del dimarts per comprar els vols és a les 3 de la tarda. Ara bé, cal tenir present que el cost del bitllet es modifica en més de 60 ocasions des del primer moment en què apareix al mercat, cosa que implica que podria haver-hi un altre moment en què fos més econòmic, potser amb unes quantes setmanes de marge. Aleshores, ens hem de demanar el següent punt.

Hauria de fer la meva reserva amb temps?

Si continuem fixant-nos en l'estudi del qual parla el diari nord-americà, veurem que resulta més interessant planificar els viatges amb una mica de temps i comprar el nostre bitllet uns 50-60 dies abans del dia del viatge. Una altra investigació, en aquest cas feta per la pàgina de reserves en línia CheapAir, revela que el temps idoni per comprar el vol serien entre 3 setmanes i 54 dies abans de volar. Finalment, també cal destacar que Makoto Watanabe, economista i professor de la universitat madrilenya Juan Carlos III, afirma que és interessant adquirir els vols al voltant de 8 setmanes abans del viatge.

Així, veiem que els resultats no són clars del tot, però som capaços d'inferir-ne una conclusió: el millor seria comprar els bitllets entre 3 setmanes i 7 setmanes abans de volar. Sigui com sigui, popularment es creu que és millor comprar-los tant de temps abans de viatjar com sigui possible. Això, però, és fals, perquè els preus varien un gran nombre de cops.

Tal com hem especificat, avui en dia el client té ganes de planejar tots els aspectes del seu viatge, cosa que fa que moltes pàgines especialitzades tinguin eines d'analítica per veure quin és el moment més indicat per fer-ho. Skyscanner és una de les més recomanades, i a través seu podem preveure quina serà la setmana més adequada per tal de reservar el nostre viatge. 

Altres recomanacions a l'hora d'adquirir vols

Hem vist quin és el millor període, la millor hora i el millor dia per fer la reserva del nostre viatge. Tot seguit, veurem diverses recomanacions que cal que no oblidem per tal de planificar un vol. 

1. Elimina les galetes

Tot i que podria semblar una bajanada, es tracta d'un truc molt útil per tal de fer reserves de viatges en línia. Les companyies podrien recórrer al teu registre de cerques amb la intenció de veure si t'interessa aquell vol i d'incrementar-ne el preu. Si elimines les galetes del teu navegador, fas servir el mode d'incògnit o reserves a partir d'un altre dispositiu, podràs trobar un preu que no estigui alterat amb aquests paràmetres. 

Avión de papel.
Com aconseguir un vol a bon preu | Sebastián León Prado

 

2. Adquireix el teu bitllet directament a través d'una aerolínia

Els cercadors de bitllets de l'estil de Trabber o Momondo normalment comparen centenars de pàgines per tal d'ensenyar el millor preu. Ara bé, després d'efectuar la compra podria ser que apliquessin càrrecs extra per a aquest servei. Per tant, resulta més interessant comparar primer el preu que ens ofereix el cercador amb el que trobem a la pàgina web de la companyia aèria: el resultat podria variar.

3. Tria l'aeroport més convenient

L'elecció de l'aeroport de destí és gairebé tan rellevant com la del moment en què comprem els bitllets. Podria ser que per a tu fos més interessant volar a un aeroport secundari ben connectat amb la ciutat que vols visitar. Encara que el viatge pugui ser més llarg, normalment el preu és més econòmic en aquests destins.

4. Bitllet d'anada i tornada o trajectes únics? 

Normalment, es pensa que comprar el bitllet d'anada i tornada serà més econòmic que adquirir els trajectes únics, per separat. Això és totalment fals, perquè l'aparició de les aerolínies de baix cost ha contribuït al canvi sobtat dels preus del vols i, per tant, podria ser que adquirir dos bitllets d'anada resulti més econòmic.

5. Ús d'alertes i d'aplicacions

Hi ha un gran nombre de cercadors de vols i de companyies aèries que tenen aplicacions i serveis destinats a ajudar-nos a trobar el moment en què els preus del vol baixen més. Igualment, hi ha la possibilitat de proporcionar-los el teu correu electrònic per tal de dur a terme una subscripció als butlletins que preparen i poder rebre promocions i ofertes especials que segur que seran ben temptadores.


Comentaris

envia el comentari