Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un plat amb dues rostes

El millor pa del súper per fer rostes, segons l'OCU

Aquesta Setmana Santa podràs gaudir d'unes delicioses rostes si segueixes els consells dels experts
Un plat amb dues rostes
Descobreix quin és el millor pa per fer rostes | Unsplash (Vanesa conunaese)

Fa uns dies us parlàvem de la tradició de fer llesques amb ou per Setmana Santa, d'on venen i com es preparen. Recordareu que l'ingredient principal per preparar aquestes delicioses postres és el pa, però no qualsevol classe de pa. És per això que l'Organització de Consumidors i Usuaris ha volgut explicar-nos quin és el millor pa per elaborar aquestes postres.

Quin pa escollir per fer llesques amb ou

Hi ha molts tipus de pa: la baguet, el pa blanc 'candeal', la xapata, pa de motlle... També influeix el tipus de farina amb la qual s'elabora el pa, no és el mateix un pa de blat, que un de sègol, blat de moro, espelta o kamut, per exemple. 

En aquest cas ens centrarem en els pans més bàsics, els quals podem comprar en qualsevol fleca. D'aquesta manera podrem seguir la recepta tradicional, que utilitza el pa dur com a ingredient principal.

Començarem per descartar el pa de xapata, ja que aquest tipus de pa no absorbeix bé la humitat, i necessitem un pa que es pugui remullar en llet. També descartem el pa de motlle, ja que té una alta capacitat d'absorció i podria trencar-se. Així doncs, hem escollit tres pans que estan a l'abast de tothom: el pa de barra, el pa blanc 'candeal' i el pa de motlle gruixut.

Pa de barra

El primer que cal tenir en compte és que haurà de ser pa del dia anterior. Si veus que està suficientment dur, llavors el pots posar en remull amb llet fins que s'estovi. Ara bé, abans es recomana tallar el pa en llesques gruixudes. Normalment s'utilitza pa blanc, però no hi ha cap inconvenient si prefereixes utilitzar pa integral.

Pa blanc 'candeal'

Aquest tipus de pa s'elabora amb una varietat de blat procedent d'algunes regions del nostre país. L'avantatge d'aquest pa és que conté poc gluten i, per tant, és més digestiu. De fet, aquest pa és considerat una relíquia i una varietat gurmet.

La seva molla blanca i densa és ideal per elaborar les llesques amb ou, encara que també necessitem que sigui del dia anterior. Cal tenir en compte que l'escorça és una mica més dura, de manera que cal vigilar.

Pa de motlle

El pa de motlle és l'opció més ràpida per preparar les llesques amb ou, ja que no cal que estigui dur. Aquest tipus de pa es pot remullar directament en la llet, però sempre tenint en compte que és millor que siguin llesques gruixudes perquè no es trenquin.

Com bé sabràs, també hi ha diversos tipus de pa de motlle: blanc, integral, de massa mare, etc. Escull l'opció que més t'agradi per gaudir de les teves rostes. 

Finalment, es pot comprar un pa específic per a rostes. És un pa especial amb alt contingut en gluten que ja té les marques per tallar les llesques. És més, al supermercat pots trobar-lo aromatitzat amb canyella i llimona. 

Recorda que els ingredients principals són: 1 barra de pa; 1 litre de llet aromatitzada amb canyella, llimona i sucre; oli d'oliva i ous per arrebossar. Bon profit!

[predef]catalunya-diari-625[/predef]