El millor salmorejo envasat es troba a Aldi

Els consumidors valoren positivament la qualitat dels seus ingredients com l’oli o els tomàquets

aldi
Imatge d'un dels supermercats d'Aldi | Cedida

 

Els clients són cada vegada més exigents a l’hora de triar un producte als supermercats. De fet, hi ha moltes comparatives que posen nota a les principals cadenes d’aquest sector amb la intenció de deixar clar que la qualitat és molt important quan es parla d’alimentació i salut. En aquest sentit, cal destacar que s’ha incrementat el consum de plats preparats que estiguin disponibles durant qualsevol època de l’any, com podria ser el cas del salmorejo.

Una recepta tradicional

aldi
A la dreta tenim el salmorejo que comercialitza Aldi | Cedida

Aquest plat típic d’Andalusia s’ha convertit en un dels productes preferits a les nostres neveres per la seva frescor i el seu sabor exquisit. Els mateixos consumidors han seleccionat el salmorejo d’Aldi com el millor que s’ofereix actualment als supermercats. En concret, està elaborat per l’empresa Yemas de Santa Teresa i el comercialitza la marca Casa Morado. Aquest producte està inclòs en una llista de les millors opcions alimentàries de ‘El Comidista’ i a la secció de gastronomia de ‘El País’.

La seva recepta tradicional inclou tomàquets, all, oli d’oliva, ou dur i trossets de pernil ibèric. I Aldi la recrea a la perfecció, ja que el seu salmorejo compta amb els següents ingredients: 20% de tomàquets raf, 8% d’oli d’oliva verge extra, 5% de pa i 0,8% de pebrots, alls, sal i vinagre. En aquest sentit, el tret diferencial que el fa destacar entre els altres productes és la qualitat de dos dels seus elements essencials: l’oli i els tomàquets.

L’opinió de l’OCU

Imatge salmorejo amb encenalls de pernil | Cedida  

Tot i això, cal recordar que la Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) va publicar fa un any una anàlisi comparativa de 21 salmorejos diferents que es comercialitzen als supermercats espanyols, entre els quals es trobava el de la cadena alemanya. La conclusió general de l’OCU, va ser que els 21 productes analitzats «no tenen una textura aconseguida, ja que en lloc de ser cremosa, la seva consistència conté grumolls». A més, l’estudi va determinar que la majoria dels salmorejos tenien un marcat sabor a pebrot, un element no esperat en un salmorejo tradicional. Finalment, els experts de l’OCU van ressaltar que es percebia un excés de sal.


Comentaris

envia el comentari