Foto d'un carro de la compra.

El millor supermercat d'Espanya per comprar carn, segons l'OCU: és català

Una anàlisi ha posicionat al primer lloc aquest conegut supermercat català

Sols comprar carn amb assiduïtat? Aleshores, segurament tens el teu supermercat o establiment de confiança per fer-ho. La veritat és que, el costum i el fet de saber que et vendran la carn com a tu t'agrada són factors indispensables per fer la compra.

Tot i això, no tots els comerços triomfen per igual entre els consumidors. Ara, l'última anàlisi duta a terme per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha permès confirmar quin és el millor supermercat per comprar carn: i és català!.

L'OCU assenyala el millor supermercat amb una anàlisi

Per fer l'estudi, l'OCU ha tingut en compte la venda de carn d'un total de 18 cadenes d'alimentació. Segons els percentatges associats a les vendes, hi ha un clar guanyador en comparació amb els altres supermercats. El primer lloc se l'ha emportat el supermercat català BonÀrea amb 84 punts, el percentatge més alt de l'escala amb diferència. Tot i això, en segona posició trobem Ahorramás, amb un total de 65 punts.

L'anàlisi demostra, una vegada més, que no tots els productes han de tenir la mateixa puntuació en els mateixos productes. Un exemple clar el trobem al supermercat català guanyador. Mentre s'emporta l'or pel que fa a la venda de carn, es troba en última posició si observem la quantitat de pa que ven: es trobava 22 punts per sota de la mitjana establerta pels altres supermercats.

Supermercat català BonÀrea
El supermercat català BonÀrea és el millor per comprar carn. | BonÀrea

Quin és el pitjor supermercat per comprar carn?

Basant-nos en el nombre de clients que compren carn, hi ha un clar perdedor al rànquing elaborat per l'OCU. Es tracta de Dia, la puntuació del qual es troba 22 punts per sota de la mitjana. Una xifra que no és especialment baixa, però sí que destaca si la comparem amb les del supermercat català que més punt ha sumat a l'anàlisi, BonÀrea.

Malgrat que la pitjor posició se l'emporti Dia, n'hi ha un altre que el segueix molt de prop pel que fa a la baixa puntuació. Aquest és el cas d'Aldi, ja que la cadena alemanya figura al segon lloc pel que fa a menor venda càrnia.

Cal destacar que els resultats obtinguts estan relacionats amb el nivell de satisfacció dels clients consultats per l'OCU. Per tant, s'estima la freqüència de compra i no qualitat, de forma directa, dels productes carnis que es venen als supermercats esmentats.

Primer pla carn
Segons la carn que tenen a la venda, els usuaris han puntuat els supermercats. | Getty Images

La cerca del millor supermercat sota l'escrutini públic

Després d'aquest tipus de rànquings, és freqüent preguntar-se que, aleshores, quin és, en general, el millor supermercat d'Espanya. L'OCU també té la resposta. El seu estudi es va centrar en l'opinió de més de 5.000 consumidors, els quals van seguir una guia que facilita el reconeixement del nivell de satisfacció per part seva.

Segons el 20 Minutos, després d'haver estudiat més de 33 supermercats, s'ha tingut constància que els establiments que més triomfen entre els usuaris són els regionals. Tenint en compte factors com ara la proximitat, la neteja, els preus o l'atenció personal, hi ha 2 supermercats que semblen triomfar: i també són catalans!. Es tracta d'Esclat i Bonpreu. Tots dos encapçalen la llista amb una puntuació de 84 i 84 punts, respectivament.

Al costat oposat, trobem Spar, Condis i La Plaza del Día. En comparació amb els supermercats catalans, els clients els van donar una puntuació de satisfacció més baixa: entre 69 i 71 punts, les quals tampoc podrien considerar-se com a «dolentes».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp