Les 25 millors cançons d'amor

Melodies romàntiques que t'arribaran al cor

Las canciones de amor más bonitas para compartir.
Les cançons d'amor més romàntiques i boniques per compartir amb les persones que t'estimes | Mariana Vusiatytska / Unsplash

Actualment, el gènere de les cançons romàntiques o d'amor està molt consolidat i ens ajuda a demostrar allò que sentim per l'altre d'una manera ben clara i bonica. Ara bé, de vegades aquestes peces també ens parlen de tot allò que ens provoca el fet d'estimar una altra persona. 

Les 12 cançons d'amor més carregades de sentiments en castellà

Hi ha un gran nombre d'artistes i grups musicals que tenen alguna cançó expressament dedicada a la persona estimada, tot i que rere això no sempre s'hi amaguen intencions de tipus romàntic.

1. 19 días y 500 noches, de Joaquín Sabina

Amb la seva inconfusible veu esquinçada, Sabina és especialment conegut per unes cançons d'amor i de desamor carregades de lletres mordaces. En elles, utilitza metàfores molt elaborades que van de la mà d'una tranquil·la melodia que prové dels instruments que solen acompanyar-lo.

2. Todo cambió, de Camila

Un trio mexicà molt conegut que en aquest cas ens presenta una tonada molt plàcida en què es fa una descripció de les sensacions que s'experimenten quan una persona s'enamora a primera vista i de la manera en què aquest moment pot originar un abans i un després per a les persones que el viuen.

3. Prometo, de Pablo Alborán

En un període de temps relativament curt, Pablo Alborán ha arribat al cim de la música contemporània en castellà. Aquest tema romàntic tan suau que hem inclòs a la llista serveix per donar nom al seu quart disc i per expressar el desig que té de recuperar una antiga relació amb la promesa al destinatari de no tornar a cometre els errors del passat per tornar a començar junts un viatge.

4. La playa, de La oreja de Van Gogh

El grup basc, mentre va tenir de cantant l'Amaia Montero, va triomfar amb una barreja ben peculiar d'estils musicals en què destacaven les lletres que s'enganxen i el pop més ballable. Dins del disc que va ajudar-los a consolidar-se al panorama de la música, anomenat 'El viaje de Copperpot', hi ha aquesta balada tan tendra en què Montero afirma que escriurà la cançó més maca de tot el món.

5. Luna, de Zoé

A les cançons d'amor, un dels elements que més sovint s'utilitzen per mostrar la desolació que s'experimenta després d'un fracàs amorós és la solitud de la lluna en plena nit fosca, sense estrelles. En aquest cas, contemplar el satèl·lit fa que les ferides se suavitzin i ajuda a calmar el dolor que sent el cor trencat perquè no pot estar sense la companyia de l'altre.

6. Aunque no te pueda ver, d'Alex Ubago

Tot i que ja no li sigui possible oferir-li el seu amor i no pugui treure's del cap la noia que inunda la seva ment, l'Alex Ubago segueix amb ella, disposat a ajudar-la quan calgui, tot i que segurament s'estimaria més reprendre la seva relació al punt on es va acabar un dia.

7. Colgando en tus manos, de Carlos Baute i Marta Sánchez

El cantant de Veneçuela va optar per una col·laboració amb Marta Sánchez per tal de gravar una nova versió d'aquesta cançó, que primer havia fet ell tot sol. El duo d'artistes canten junts a la passió irreprimible que senten l'un per l'altre, tot i que sembla que el destí els vol avisar dels perills que pot comportar la seva aventura. Sigui com sigui, cadascun té penjant a les mans el cor de l'altra persona.

8. Con las ganas, de Zahara

Els artistes, a través de les cançons d'amor que escriuen sobre experiències pròpies —siguin bones o dolentes— poden treure antics fantasmes a la llum per mirar-los de cara i intentar deixar de tenir-los por. De fet, Zahara va afirmar que aquesta cançó està inspirada en una experiència real de la seva adolescència, un període en què va viure un desengany amorós que va fer que es decidís a cantar sobre què havia passat. Va arribar a dir, fins i tot, que una vegada dalt de l'escenari es va posar a plorar i va haver de deixar de cantar.

9. Amiga mía, d'Alejandro Sanz

El compositor de Màlaga afirmava que aquesta cançó anava dedicada a una noia que era amiga seva i que li havia de donar una resposta que no es produïa mai, perquè s'havia enamorat d'un altre home. Tot i que va acceptar que mai no podria fer que s'enamorés d'ell, al final de la cançó ens fa veure que s'estima més que segueixin conservant l'amistat que no pas que deixi de formar part de seva vida.

10. Paloma negra, de Chavela Vargas

Chavela Vargas, que va inaugurar el gènere fèrtil de les ranxeres, ressona amb força en aquest estil de música. Amb la seva cançó 'Paloma negra', l'artista provinent de Costa Rica deixa la seva ànima ben despullada per dedicar-li la seva lletra a algú ben especial que segueix ocupant els seus pensaments.

11. Lucía, de Joan Manuel Serrat

Aquesta cançó porta nom de dona, igual que moltes altres de les que ha escrit, i en concret amb ella el conegut cantautor elimina qualsevol matís negatiu de l'antic amor que va viure, potser inexpert, per transformar-lo en un record ben bonic que segueix amb ell durant els moments de tristesa.

12. La costa del silencio, de Mago de Oz

Hi ha molt pocs grups que, com Mago de Oz, hagin aconseguit combinar tan bé els instruments típics del heavy-metal amb els tradicionals de la música celta. La banda del final dels anys 80, de fet, ha aconseguit crear un so molt singular i propi que ha esdevingut un senyal d'identitat específic. Aquesta cançó, en concret, va servir per fer la promoció de l'àlbum 'Gaia', i és una peça romàntica amb tocs de nostàlgia que parla de com fer despertar de nou un amor que s'ha pansit.

Les nostres 13 cançons d'amor preferides en anglès

A continuació, et presentem un total de 13 composicions romàntiques en llengua anglesa, que han sobreviscut al pas del temps i s'han convertit en un autèntic himne per als melòmans.

13. My immortal, d'Evanescence

La banda de rock Evanescence es va fer famosa sobretot pel seu primer àlbum 'Fallen', de l'any 2003. El so de les guitarres elèctriques combinat amb la veu potent de la cantant Amy Lee van fer una combinació poderosa que va atrapar molts fans i, entre la seva distorsió, hi trobem aquesta balada, en què Lee parla de les ferides d'una història d'amor fracassada, acompanyada del so d'un piano. Aquesta cançó tan dramàtica gaudeix d'un crescendo que acaba amb una explosió acústica que combina guitarra, baix i bateria. 

14. Your song, d'Elton John

Aquest gran èxit del vocalista i teclista Elton John de principis dels anys 70 va gaudir d'un segon període d'esplendor quan va passar a formar part de la banda sonora de la coneguda pel·lícula musical 'Moulin Rouge', de l'any 2001, en què Nicole Kidman i Ewan McGregor posaven les cordes vocals a prova. Tracta d'un tema recurrent de les melodies romàntiques: el desig desesperat de passar la resta del temps de vida que ens queda amb la persona que estimem.

15. Under my skin, de Frank Sinatra

Sinatra, batejat per alguns com «La Veu», va fer popular aquest tema de Cole Porter, que molts han atribuït de manera errònia a una creació original de Sinatra. La cançó 'Under my skin' explica de quina manera l'amor embriaga el cantant fins que es fusiona amb la persona estimada i arriben a ser un ésser sol.

16. Can’t Help Falling in Love, d'Elvis Presley

L'inimitable rei del rock també ens va donar a conèixer la seva faceta més tendra i romàntica amb aquesta balada tan bonica en què descriu de quina manera es veu abocat, sense remei, a enamorar-se, tot i els consells que rep d'algunes persones. Així, s'entrega als dictàmens del cor.

17. I don’t wanna miss a thing, d'Aerosmith

El quintet d'Steven Tyler, amb motiu del llargmetratge de 1998 de Michael Bay anomenat 'Armageddon', va compondre una cançó romàntica en anglès que és una de les més cèlebres del rock contemporani. Parla de l'enyorança que es produeix després d'una separació amorosa.

18. Don’t cry, de Guns and Roses

Axl Rose parla amb una persona que no tornarà a tenir un vincle sentimental amb ell i li demana que no plori, una cosa que intentarà fer ell també, tot i tenir uns sentiments que no s'han modificat i dir-li a l'altra persona que encara l'estima. Així, amb un gest de confortació altruista, mira d'encoratjar l'altre a tirar endavant —tens un cel per davant— i deixar el passat enrere, a més de dir-li que el sol acaba brillant fins i tot quan sembla que ho has perdut tot.

19. What you’re made of, de Lucie Silvas

A través de cada lament d'aquesta cançó que ens va fer conèixer Lucie Silvas, podem sentir tota la malenconia que desprèn. La talentosa cantant, amb aquesta peça, accepta amb amargor el futur que té al davant un cop ha hagut de renunciar irremeiablement a l'amor d'una persona que no corresponia els seus sentiments. Tot i que hi ha molta gent que l'ha criticat perquè la lletra seria massa egoista —es demana únicament, i no es proposa res a canvi—, la cançó no deixa de ser una de les que més ens ha commogut durant els darrers temps.

20. Incomplete, de Backstreet Boys

L'any 2005, com un fènix que torna a néixer de les seves cendres, el grup de nois per excel·lència de la dècada dels 90 —si ens ho permeten els Take That— va tornar a assolir l'èxit del passat amb aquesta cançó, que va escalar als primers llocs de les classificacions musicals del moment en 13 països diferents. Precisament, els cors trencats que es demanen si han actuat correctament deixant marxar les persones estimades se senten incomplets perquè, tot i que miren de continuar cap endavant, són incapaços de negar l'evidència.

21. The look of love, de Diana Krall

Una de les veus més conegudes del jazz va transformar aquest tema tan bonic que parla de com els ulls d'un enamorat ens mostren els sentiments cap algú altre, una cosa totalment poderosa que està més enllà de qualsevol paraula. Krall desitja que per fi arribi el moment esperat en què pugui envoltar amb els braços el seu amant i segellar la passió que sent amb l'ajuda d'un petó.

22. Aicha, d'Outlandish

Tot i que moltes persones poden no ser familiars amb aquest grup, es tracta d'un conjunt d'R&B que va arribar als primers llocs de les classificacions musicals amb la peça 'Aicha', una oda que se centra en una dona musulmana, una cosa ben diferent de la majoria de cançons romàntiques precedents. Malgrat que en un primer moment la gent que veu l'Aicha pel carrer no se n'adona, la noia gaudeix d'una especial màgia que hipnotitza i enamora quan es coneix a fons.

23. Time in a Bottle, de Jim Croce

Abans de Jim Croce, no hi havia hagut ningú que ens mostrés una habilitat a la guitarra tan potent. Es tracta d'un prodigi autèntic dels arpegis i els acords, que va marxar massa aviat. 'Time in a Bottle' li serveix per reflexionar al voltant de les possibilitats que tindria en cas que fos capaç d'emmagatzemar el temps a l'interior d'una ampolla. Ara bé, el fet de disposar de tot el temps del món no podrà cobrir mai la necessitat que té de passar moments amb la persona que s'estima.

24. Ring of fire, de Johnny Cash i June Carter

A banda de tenir iguals les inicials al nom i al cognom, aquests dos artistes van protagonitzar un duet d'una de les cançons romàntiques en anglès més emblemàtiques del gènere country, un món dins del qual Cash constitueix tot un símbol. A 'Ring of fire', parlen de com els enamorats són els únics que senten l'escalfor que es desprèn de la passió de les seves flames, que alhora vertebren un cercle impossible de trencar i del qual no es pot sortir.

25. Angie, de The Rolling Stones

Amb una lletra que és incisiva com de costum, ses «Satàniques Majestats» acomiaden l'Angie, una noia que protagonitza aquesta cançó al voltant d'un amor que es panseix i que ha vist tota mena d'especulacions al voltant de la seva identitat durant la història musical. Perquè, tal com es pregunta Mick Jagger, quan s'acaba una història sentimental, on ens ha de portar això?


Comentaris

envia el comentari