Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona amb mascareta

Les millors i eficaces mascaretes que podem trobar al supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha destacat l'eficiència de les màscares de venda al públic

Dona amb mascareta
L'Organització de Consumidors i Usuaris ha destacat l'eficiència de les màscares de venda al públic | Europa Press

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha determinat quines són les millors mascaretes del mercat. A causa de la situació sanitària actual, la mascareta s'ha convertit en un dels elements necessaris quan sortim de casa. 

Com molts hem pogut comprovar, unes bones pràctiques d'higiene — com dur la mascareta i el freqüent rentat de mans — són mesures bàsiques per evitar el contagi de COVID-19. 

En el mercat trobarem una gran varietat d'aquestes: des de les cobdiciades FFP2, passant per les típiques mascaretes quirúrgiques blaves, fins a arribar als més exclusius dissenys amb luxosos estampats. 

Dos tipus de mascaretes

Des dels organismes oficials es recomanen dos tipus, en especial dirigits a la població general: les mascaretes quirúrgiques i les higièniques. Les primeres estan classificades com un producte sanitari, acostumen a ser d'un sol ús i fa temps que ja estan regulades, des de molt abans de l'aparició del coronavirus

Les segones són una nova categoria de mascaretes creades a raó de l'escassetat de les quirúrgiques durant el desenvolupament de la pandèmia. Aquestes no es consideren producte sanitari, però pretenen arribar a uns nivells de filtració similars a les homologades. 

No obstant això, la realitat és que no totes filtren igual. Són les nostres mascaretes eficients a l'hora de protegir-nos davant el coronavirus? Ens podem refiar de les quals es venen en els nostres supermercats habituals?

El nou estudi de l'OCU

Tranquils! L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens ha llegit la ment i ha realitzat un estudi que ens ha revelat quines són les millors mascaretes de venda al públic als supermercats. 

Per això, l'OCU ha classificat tots els productes revisats en dues categories: d'un sol ús i reutilitzables. Decidir quina és la millor no ha estat gens fàcil, ja que moltes de les mascaretes que s'ofereixen en aquests establiments han demostrat una molt bona eficàcia de filtració. 

Tot i això, l'OCU no s'ha centrat simplement en qualitats fonamentals del producte, com seria el cas de la seva capacitat de filtració o la capacitat de respiració, sinó que també ha tingut en compte la seva resistència, comoditat i preu. 

Mascaretes d'un sol ús

El primer lloc se l'emporta DELIPLUS, la marca de Mercadona. Amb les seves tres capes, aquesta mascareta higiènica compleix tots els requisits de les normes espanyoles. La seva eficàcia de filtració del 99% i la seva bona capacitat de respiració l'han convertit en la mascareta més eficient de la llista. Aquest producte es ven per 6 euros el paquet de 10. 

Una compra intel·ligent seria la de MASK4U de Dia. Aquest producte ens ha conquistat per la seva relació qualitat-preu, ja que, tot i ser una mascareta quirúrgica, aquesta es ven al mateix preu que les higièniques: a 6 euros el paquet de 10 unitats. Amb una filtració del 98%, compleix amb tots els estàndards imposats per la normativa europea. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cuidamos de ti y además te bajamos el precio. Así somos en Supermercado DIA BEAS

Una publicación compartida de Supermercado Día Beas. (@supermercadodiabeass) el

La compra mestra seria amb la marca JIANGSU, del supermercat Lidl. Tancant la llista, ens trobem amb aquesta mascareta quirúrgica de Lidl, amb un 99% d'eficàcia de filtració. A diferència de les seves competidores, la capacitat de respiració d'aquesta és una mica menor, però la seva comoditat i preu se situen entre les millors. El paquet de 10 ens costa 5,99 euros. 

Mascaretes reutilitzables

La nostra aliada i la del medi ambient és de la marca BELPLA, de Consum. De totes les mascaretes reutilitzables del mercat, aquesta mascareta de quatre capes ha estat la guanyadora. Després de cinc rentades, la seva eficàcia de filtració és del 86%, complint amb els estàndards de la normativa espanyola. El preu de venda al públic és d'un euro, però com que es pot rentar fins a cinc vegades, el seu preu unitari comparable és de 0,20 euros.