Tornen els missatges falsos de WhatsApp que alerten dels perills de les cremes Deliplus de Mercadona

La Policia Nacional i Sanitat també han desmentit les falses informacions

El bulo sobre las cremas de Deliplus de Mercadona que no debes creer
Imatge d'arxiu de dues treballadores de Mercadona. | Mercadona

Les xarxes socials així com les aplicacions de missatgeria instantània, com és el cas de WhatsApp, acostumen a ser el mitjà idoni a través del qual es difonen milers d'estafes i notícies enganyoses amb la intenció d'apropiar-se de les dades personals dels clients o bé danyar la imatge i reputació de grans marques com per exemple Mercadona o Zara.

Recentment, alguns mitjans han tornat a alertar del possible retorn d'un missatge de WhatsApp fals sobre diferents cremes corporals de Mercadona, les quals podrien provocar «tumors cancerígens». 

Un total d'11 cremes Deliplus, afectades

«Sanitat retira més d'onze productes Deliplus de Mercadona per contenir trietanolamina i bronopol, ja que la combinació pot produir nitrosamina (tumors cancerígens)», descriu el fals missatge, acompanyat d'un llistat amb totes les cremes suposadament afectades. 

Així doncs, s'exposen un total d'11 cremes Deliplus i de la marca Solcare, a les quals s'acusa de contenir, substàncies cancerígenes, malgrat ser totalment fals. Tanmateix, la Policia Nacional va haver d'intervenir i va desmentir la informació del missatge a través de les seves xarxes socials dient «no t'ho creguis tot». 

—Deliplus nutritiva corporal amb oli d'oliva 

—Deliplus crema de mans nutritiva

—Deliplus hidratant corporal amb aloe vera

—Deliplus hidratant corporal efecte lluminositat

—Deliplus hidratant corporal reafirmant

—Deliplus hidratant anti-sequedat per als peus

—Deliplus nutritiva corporal amb ametlles

—Deliplus hidratant corporal pells atòpiques

—Solcare loció ‘after sun’ hidratant

—Solcare loció ‘afer sun’ lluminositat

—Solcare gel ‘after sun’ aloe vera

La Policia Nacional i Sanitat també alerten del missatge fals

No obstant això, cal tenir en compte que aquest missatge s'origina arran de la informació veraç que va sortir a la llum l'any 2012, quan Sanitat va anunciar que l'empresa valenciana retirava del mercat una desena de productes per reformular la seva composició i adequar-se així a la normativa. No obstant això, en cap cas es va apuntar que aquestes cremes són perjudicials per a la salut.

De fet, en aquell moment, Sanitat ja va deixar clar que en cap cas eren perjudicials per a la salut. Així doncs, i després de la retirada d'aquests productes, els laboratoris encarregats de l'elaboració de les cremes Deliplus de Mercadona van renovar la seva fórmula i després de diferents proves, van tornar a llançar al mercat aquestes cremes corporals, aconseguint que, per exemple, la d'oli d'oliva es convertís entre les més aclamades de la secció de Perfumeria de Mercadona.


Comentaris

envia el comentari