IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos, en alerta per una estafa mundial relacionada amb el Black Friday

La policia catalana ha detectat una allau de publicitat fraudulenta de grans i conegudes marques, amb descomptes irreals de fins al 90%

Els Mossos han detectat campanyes de publicitat enganyoses amb motiu del Black Friday
Els Mossos han detectat campanyes de publicitat enganyoses amb motiu del Black Friday | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació, després de detectar que des d'un servidor ubicat a Turquia es llançaven campanyes de publicitat fraudulentes de grans i conegudes marques comercials de roba, complements i electrònica.

En concret, els autors prometien a les seves víctimes impressionants descomptes amb motiu del Black Friday,  moment en el qual s'ofereixen rebaixes importants perquè els consumidors avancin les seves compres de Nadal. 

Descomptes irreals de fins al 90%

En concret, segons ha indicat la policia catalana, els responsables d'aquesta estafa han publicat una gran quantitat de pàgines web, que imiten gairebé a la perfecció les oficials, en les quals oferien rebaixes de fins al 90% en els mencionats productes. Els Mossos han advertit que, en aquest cas, la intenció del frau és doble. 

L'estafa anunciava rebaixes de fins al 90% en marques molt conegudes
L'estafa anunciava rebaixes de fins al 90% en marques molt conegudes | Mossos d'Esquadra

 

Per una banda, aconsegueixen fer càrrecs per les compres que les seves víctimes facin a les pàgines web falses sense enviar-los mai els productes adquirits, i d'altra banda també aconsegueixen les seves dades bancàries, que posteriorment poden utilitzar per fer compres, oficialitzar contractes o altres operacions bancàries. 

La policia ha indicat que es tracta d'una estafa d'importants dimensions, que no només afecta Catalunya, sinó també la resta del món. És per això que els Mossos han posat a disposició de la Interpol tota la informació de la qual disposen, per poder coordinar-se amb els cossos policials d'altres països que es puguin veure afectats.

La policia recomana desconfiar de les ofertes exagerades

Per tal d'evitar que més víctimes caiguin en aquesta estafa, els Mossos han compartit alguns consells per a tots aquells que els pròxims dies tenen pensat fer les seves compres en línia. En primer lloc, el cos demana desconfiar de les ofertes que continguin descomptes exagerats, i també contrastar les alertes i la publicitat que arribi per canals que no siguin els oficials de les marques. 

Els Mossos demanen desconfiar de pàgines amb un mateix disseny gràfic, però disponibles en més idiomes
Els Mossos demanen desconfiar de pàgines amb un mateix disseny gràfic, però disponibles en més idiomes | Mossos d'Esquadra

 

A més, la policia també ha demanat fixar-se bé i desconfiar de les pàgines web amb dominis estranys (com per exemple els .online o .org), i acudir a les pàgines oficials o les xarxes socials de la marca en qüestió per comprovar la veracitat de les ofertes. Finalment, els Mossos han demanat també desconfiar d'aquelles pàgines o anuncis que estiguin disponibles en més d'un idioma, però que sempre guarden un mateix disseny gràfic, com és el cas de dalt. 


Comentaris

envia el comentari