Imatge de diverses taronges

El motiu que porta els supermercats a vendre taronges i mandarines en malles vermelles

Hi ha una raó per la qual les fruites cítriques com les taronges i les mandarines s'ofereixen amb xarxes vermelles al supermercat

Probablement no ens fixem en un detall que sol passar inadvertit quan comprem mandarines i taronges al supermercat. L'ús de les malles vermelles és molt habitual, però per què totes les marques les fan servir?

Les fruites que es troben habitualment embolicades amb bosses amb malles vermelles tenen un propòsit específic. Davant d'aquest enigma, avui et revelarem tot el que s'amaga darrere aquesta singular manera de comercialitzar les fruites.

És comú que al supermercat venguin mandarines i taronges en bosses amb malles vermelles, però moltes vegades no se li presta atenció a aquest curiós embolcall. En realitat, aquesta elecció de presentació no és aleatòria, ja que hi ha una raó darrere seu. Encara que sembli increïble, tot està acuradament planificat i aquí us expliquem per què les taronges i mandarines són venudes en malles de color vermell.

Per què taronges i mandarines són venudes en malles de color vermell?

Els comerciants usen xarxes vermelles per embolicar les fruites perquè aquest color fa que el to taronja d'aquests aliments es vegi més intens. Això fa que el nostre cervell ho associï amb frescor i qualitat.

Les fruites es venen millor amb xarxes vermelles perquè aquest color realça el taronja de les mandarines i les taronges. D'aquesta manera semblen més fresques i de més qualitat que si estiguessin sense embolicar, amb malles d'un altre color o dins de bosses transparents.

Foto de les mandarines del Mercadona.
La veritat és que la raó per la qual trobem les taronges dins de malles vermelles és evident. | Mercadona

Aquest 'joc de colors' pot semblar simple per a alguns, però en realitat té un gran impacte en la venda dels productes. A més, aquest no és l'únic producte que utilitza aquest tipus d'estratègies, com ja t'explicàvem abans, en un supermercat tot està planejat amb tècniques de màrqueting, així que és més important del que creus.

Com podem conservar millor les mandarines i taronges a casa?

Perquè les taronges fresques durin més temps, hi ha alguns trucs senzills que poden resultar tremendament útils. Fes servir una bossa de malla per guardar les taronges senceres. Així les fruites tindran ventilació i no es podriran.

Fica-les al calaix de les verdures de la nevera, ja que el fred ajuda a conservar millor les taronges i les mandarines. A la nevera poden durar fins a un mes, mentre que fora, només una setmana.

Si talles les taronges, poseu-les en un recipient amb tapa. La fruita tallada es fa malbé més ràpidament, així que cal protegir-la amb plàstic o un dins d'un recipient tancat. Guarda-la a la nevera i, a molt tardar, menja-la en una setmana.

Mandarines amb fulla
També trobarem mandarines en malles vermelles. | Getty Images

Què has de tenir en compte a l'hora d'emmagatzemar mandarines i taronges

Perquè les taronges i mandarines madures es mantinguin en bon estat hi ha alguns consells simples per emmagatzemar-les un cop et trobis a casa.

Tria taronges madures. Les taronges madures duraran més i tindran millor sabor que les fruites passades (que es faran malbé més ràpidament) i les fruites verdes (que encara no estaran dolces o sucoses). Les fruites cítriques no maduren una vegada collides, així que compra taronges a punt per consumir alsupermercat. Cercafruitesrodones i acolorides sense taques ni cops a la pell.

Protegeix-les del sol. Si deixes les taronges o cítrics al sol, es faran malbé aviat. Les taronges necessiten un lloc sec i fresc, com el calaix de lesverduresde la nevera; però si les deixes damunt el marbre de lacuinaa temperatura ambient, val més posar-les a l'ombra i consumir-les en pocs dies.

Evita mullar-les. Si les taronges venen humides delsupermercat, eixuga-les amb una tovallola de paper abans de ficar-les a la nevera. Les taronges humides poden tenir floridura, per la qual cosa cal tenir força cura.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!