Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un carret de supermecat

La nova cadena de supermercats que obrirà aquest 2021 a Espanya i promet arrasar

Els supermercats MERE, del grup rus Svetofor, tenen previst obrir fins a 100 botigues en quatre anys

Imatge d'un carret de supermecat
MERE, del grup rus Svetofor, obrirà diversos supermercats a Espanya durant el 2021 | Pixabay

La cadena de supermercats MERE del grup rus Svetofor, obrirà a Espanya els seus primers establiments durant l'any 2021 i es fixa com a meta obrir fins a 100 locals en els pròxims quatre anys. 

Andrey Murzov, director general de MERE, assegura que el seu model es basa en els preus assequibles, seguint l'exemple de Lidl i Aldi. Segons informa l'agència EFE, s'espera obrir el primer local durant el maig d'aquest any i apunta que les principals comunitats en tenir un supermercat MERE seran Madrid, Regió de Múrcia, la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia.

L'objectiu de Murzov és minimitzar els costos i oferir preus per sota del 10% i 20% en comparació amb els seus competidors. Així doncs, es treballarà amb poc personal, grans proveïdors i s'oferirà els productes en palets.

L'estratègia de MERE es basa en el 'hard discount' (gran descompte)

«El model de botiga s'assembla al de Lidl i Aldi. El nostre lema és oferir el millor preu i per això comptem amb un concepte de negoci que es basa a estalviar en costos d'explotació, començant pel lloguer, la decoració del local i el personal», expliza Murzov a EFE. A més, assegura que MERE teballarà amb el mètode 'hard discount' (gran descompte), en la seva màxima expressió «i en tots els sentits».

Les dues grans companyies basades en el 'hard discount', les empreses alemanyes Lidl i Aldi, van començar amb locals plens de passadissos estrets, amb els articles sobre les caixes i palets, i sense donar-li importància a l'estètica, però finalment van convertir-se en gran botigues i van passar a donar més espai a la secció de productes frescos (fruita, verdura, carn i peix). De fet, Espanya destaca per donar preferència als productes frescos per davant dels envasats. 

El seu pla empresarial no rau en la venda 'online'

«Volem vendre tot el que ens deixi un bon marge, en principi sí que tenim previst vendre productes frescos», afirmen els responsables de MERE, que actualment estan negociant amb els diferents proveïdors per omplir de varietat les seves botigues. «Tot i que el nostre model és diferent, sí que trobem compromís i comprensió entre els proveïdors. Ja tenim bastants contractes de subministrament signats», ha manifestat Murzov a l'agència EFE.

En principi, el grup rus Svetofor no té previst la venda 'online' i des de la companyia apunten que no volen crear una marca blanca. D'altra banda, no rebutgen que hi hagi marques disposades a posar a la venda els seus productes via 'online' «per justificar d'alguna manera els preus tan assequibles».

Els projectes d'expansió de MERE

El director general de MERE vol acabar 2021 amb, com a mínim, deu supermercats oberts, i per al 2025 desitja haver arribat a tot Espanya, amb uns 100 locals. «A Lituània, en tot just vuit mesos hem obert deu botigues. Un cop implementat el model, anirà com la seda», assegura Murzov.

L'expansió de MERE per Europa va començar el 2017 i ja és present a Romania, Alemanya, Polònia, Lituània i Ucraïna, a més de futures obertures a Bulgària, Itàlia i Grècia. Encara que l'entrada del grup a Espanya no està relacionada amb la Covid, el seu director general opina que «esperem que la pandèmia ens ajudi», reconeix Murzov, en relació amb el que s'observa en els últims mesos, on el consumidor prefereix comprar productes de preus assequibles davant els problemes econòmics derivats de la pandèmia.