L’OCU adverteix de l’últim engany en cremes antiarrugues per Internet

En acceptar el producte, els usuaris s’acaben subscrivint a una compra obligatòria de 99 euros al mes

La OCU alerta de un engaño de cremas antiarrugas por Internet
L'OCU alerta d'un engany de cremes antiarrugues per Internet | Cedida
 

L’Organització de Consumidors i Usuaris, OCU per les seves sigles, ha llançat un avís per informar sobre una nova estafa que corre per les xarxes. I és que diverses marques de cremes antiarrugues, que suposadament ofereixen la possibilitat d’adquirir mostres gratuïtes, acaben suposant un gran mal de cap per tots aquells que decideixen consumir aquest producte.

Així doncs, l’associació ha demanat a la Fiscalia que investigui aquest frau dut a terme per les marques Lutrevia Youth Cream, Tryvix Cream i Remuvaline, les quals ofereixen mostres gratis a canvi de pagar despeses d’enviament.

Però aquest gest tan ‘generós’ amaga un fet més fosc i maquiavèl·lic. I és que un cop els usuaris han acceptat, automàticament queden subscrits a una compra mensual obligatòria de 99 euros al mes. Aquesta subscripció es produeix sense que el client en tingui coneixement i, a més, la suposada compra mensual és ‘fantasma’: el client no rep absolutament res a canvi.

Ofereixen cremes ‘gratuïtes’ i acaben cobrant 99 euros mensuals

Són ja vàries les persones que han presentat reclamacions per aquest tipus d’estafa, després d’oferir les seves dades a les empreses per tal de poder pagar les despeses d’enviament, i comprovar els càrrecs mensuals que han rebut als seus comptes bancaris sense haver fet cap compra.

Imagen del anuncio en una de las páginas web que ofrecen muestras gratis
Imatge de l'anunci en una de les pàgines web que ofereix mostres gratis | Cedida
 

 

«Es tracta d’un engany clar, ja que en cap moment s’avisa als usuaris de la subscripció obligatòria de 99 euros mensuals», explica l’OCU, que diu que tan sols es pot tenir coneixement de l’estafa si es llegeix la lletra petita dels Termes i Condicions d’Ús. Però aquestes clàusules són vertaderament difícils de trobar en les seves pàgines web.

Un cop realitzada la compra, els clients tenen 14 dies per cancel·lar la subscripció automàtica. El problema és que no poden cancel·lar quelcom que no saben, i d’aquesta manera l’empresa s’assegura que tots els clients caiguin a la galleda de quatre potes.

L’OCU insta els afectats a denunciar

La complexitat del tema és encara major, si cap. Perquè tal com assenyala l’OCU, les empreses que duen a terme aquests enganys són organitzacions desconegudes i molt difícils d’identificar, ja que «en cap d’aquests pàgines, ni a través de la publicitat de les xarxes socials, és possible conèixer quines empreses hi ha amagades darrere de l’estafa».

Per això l’organització ha decidit fer quelcom al respecte i, després de rebre nombroses reclamacions per part de clients, ha presentat una denúncia a la Fiscalia per tal que investiguin els possibles fraus amb les marques Lutervia Youth Cream, Tryvix Cream i Renuvaline. L’OCU també ha aprofitat l’ocasió per convidar a tots els afectats a interposar una denúncia a les autoritats pertinents, per tal de mirar de posar fi a aquest tipus de situacions.


Comentaris

envia el comentari