L'oli d'alvocat, el més saludable de Mercadona

La cadena de distribució posa a la venda un possible substitut de l'oli d'oliva

Encara que un dia l'alvocat va ser la fruita més hipster de supermercat, actualment, ha adquirit la categoria de mainstream. En aquesta era, l'alvocat és una de les alternatives que més s'han popularitzat per untar les torrades al matí. Però, no contents amb això, els alvocats han passat a formar part també d'amanides i d'altres receptes més enllà del nostre estimat guacamole.

 

Les propietats de la fruita

L'alvocat és un aliment d'allò més saludable. Però també és un aliment gras, ja que cada 100 grams d'aquesta fruita contenen 12 grams de greix. Et pot semblar una proporció baixa, però, per ser una fruita no ho és. De tota manera, els greixos que conté són positius, concretament, monoinsaturats. A aquest grup se li atribueixen una sèrie de beneficis per a la salut cardiovascular com reduir la quantitat de colesterol dolent, o LDL, en sang.

 

Igual que altres aliments saludables grassos, l'alvocat també ha estat acusat de motivar l'augment de pes. No obstant això, els experts han ignorat aquest tipus de missatges. La Fundació Espanyola de Nutrició (FEN) ha estimat que, per cada 100 grams, l'alvocat suposa 141 quilocalories, un valor energètic alt per a una fruita.

 

Així i tot, l'alvocat es considera un aliment molt nutritiu i ric en fibra, un element especialment important perquè ajuda al consumidor a sentir-se saciat i evitar una sobre ingesta de calories i, per tant, augmenti el seu pes corporal.

 

El substitut de l'oli d'oliva

Aquesta fruita pot formar part d'una dieta saludable. L'alvocat segueix sent un bon negoci i de tant en tant es poden trobar als supermercats nous productes. Una d'aquestes noves incorporacions menys conegudes ha estat l'oli d'alvocat de Mercadona.

Segons publica 'El Español', l'oli d'alvocat es compon en la seva pràctica pels greixos que conté la fruita. Per tant, té les seves mateixes característiques: una gran part d'àcid oleic, una presència rellevant d'àcids grassos monoinsaturats i un benefici per a la salutcardiovascular associat. El que es pot trobar a Mercadona conté un 92% de greixos i suposa 823 quilocalories per cada 100 grams de producte.

 

 

La cadena de distribució ha emplaçat aquest nou producte en la seva àmplia secció. El recipient té una capacitat de 250 mil·lilitres i es ven per 5 euros, un preu considerablement elevat al d'altres olis amb els quals estem més acostumats a utilitzar, com, per exemple, l'oli d'oliva verge extra  per un preu que oscil·la entre els 3,50 fins als 5 euros.

 

 

Oliva vs Alvocat

Hi ha qui compara l'oli d'oliva amb l'oli d'alvocat. Segons la FEN, aquest producte tan característic del nostre país compta amb 899 quilocalories per cada 100 grams de producte i això és així perquè el 99,9% d'aquest producte són greixos. No obstant això, aquestes no són les úniques xifres que són similars entre ells.

 

L'oli d'oliva conté una gran quantitat d'àcids grassos monoinsaturats. La proporció d'àcids grassos saturats, que són els que es consideren més perjudicials per a la salut, en tots dos productes compten amb 16 grams per cada 100.

 

Les diferències entre aquests dos olis es poden observar només en l'aparença, el preu i el sabor. Mentre que el d'oliva és daurat, l'alvocat és verdós i, pel que fa al gust, l'oli d'alvocat és més afruitat que el d'oliva.