Imatge d'un BonPreu.

Una ONG critica obertament un dels productes de Bonpreu i Esclat: «És incomplet»

El producte que ofereix la marca blanca ha estat denunciada per diverses ONG per no complir amb el seu compromís de benestar animal

Un dels dolços més famosos a Catalunya són les neules  que poden ser bàsiques, per aquells que són més tradicionals, o remullades en xocolata, licor i gelat, pels que els hi agrada un punt extra en les seves postres. De fet, Nadal és l'època en la qual hi ha més consum, encara que hi ha qui prefereix menjar-ne durant tot l'any. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El cas de les neules de marca blanca BonPreu

Si entrem en un Bonpreu, podem trobar una bona oferta d'aquests dolços, però hi ha un producte en concret que no és recomanable si una de les vostres grans preocupacions és el benestar animal. Això és degut al fet que la cadena catalana no s'ha compromès a utilitzar ous lliures de gàbies en els seus productes. 

Diverses entitats que defensen el benestar animal, com Equalia i Igualtat Animal, han denunciat que l'elaboració dels productes de BonPreu no compleixen amb aquest requisit i, per tant, contribueixen que les grans empreses segueixin abusant dels animals.

Cena Navidad
Les neules són dels dolços més populars. | Twitter @bonpreuesclat

L'ou en pols: l'ingredient clau

A més, si mirem els ingredients del producte  Neules de BonPreu, l'ou en pols es troba en la cinquena posició. Equalia  reclama que la cadena de supermercats no té intenció d'estendre el seu compromís amb el benestar animal. L'ONG qualifica la política del benestar animal de BonPreu com «incompleta».

Hem de tenir en compte que un dels grans atractius del producte és que pots aconseguir-lo per 1,30 € per 20-25 unitats, un preu d'allò més assequible.

Infinitat d'opcions que aposten pel benestar animal

No obstant això, existeixen altres alternatives amb les quals no t'hauràs de rascar la butxaca i aquestes sí que aposten pel benestar animal. 

El Carrefour  ofereix neules de marca pròpia a un preu de 2,80 € i contenen ou en pols de gallines criades a terra, tal com indiquen en els seus envasos. Una altra opció seria a Eroski, que ofereixen neules completament veganes per 2,45 €; El Corte Inglés ofereix neules Delaviuda  a 5,95 € i Alcampo  que ven la maca Rume  per 1,95 €.

Per tant, si voleu seguir gaudint de les neules tenint en compte el benestar animal, podeu veure que hi ha moltes opcions per les quals apostar.