Aloe Vera

La planta que segurament tens al teu jardí i et deixarà la pell impecable

L'Àloe Vera és una planta medicinal que al llarg dels segles ha anat demostrant com n'és de meravellosa pels seus beneficis per a la nostra salut.

Cremes hidratants, protector solar o netejadors facials. El gel d'àloe vera és un excel·lent humectant natural que pot ajudar a mantenir la teva pell molt hidratada i suau. A més d'alleujar la picor a causa de les seves propietats antiinflamatòries i calmants, el tractament de l'acne o fins i tot el de cremades.

L'àloe vera és una planta amb múltiples beneficis. Tot i això, sempre és recomanable consultar amb un professional de la salut abans d'utilitzar-la. Tot per tractar qualsevol problema de salut específic amb èxit.

Cuida la teva pell amb gel d'àloe vera

Hidratants, antiinflamatòries, antibacterianes i antioxidants. Aquestes són algunes de les moltes propietats que l'àloe vera ens ofereix per a una cura òptima de la nostra pell.

Aquesta planta pot ajudar a disminuir la inflamació i la irritació de la pell, a més de la seva capacitat per mantenir la humitat a la pell. Si tendeixes a tenir la pell sensible, seca o que s'irrita amb facilitat la trobaràs especialment útil per això.

Després de netejar suaument la pell, el gel fresc d'àloe vera es pot fer servir per hidratar la pell. De totes maneres, si prefereixes mimar la teva pell a partir de productes prèviament elaborats, pots fer servir un que tinguin l'àloe vera com a base.

És important recordar que, encara que l'àloe vera és generalment segur i suau, algunes persones poden ser al·lèrgiques a la planta. En cas de sentir qualsevol tipus de reacció al·lèrgica deixa de fer servir el producte. I si cal no dubtis a buscar atenció mèdica.

Àloe vera
L'àloe vera proporciona moltíssims beneficis per tenir cura de la pell | Getty Images

Àloe vera, un dels millors aliats per al nostre cos

Saps que el gel d'àloe vera es pot trobar en articles com ara begudes o càpsules concentrades? La planta no sols aporta beneficis per a la nostra pell, sinó també per a la seva ingesta.

Afavoreix la digestió: El suc d'àloe vera, quan es pren com un tònic del sistema digestiu, pot alleujar el malestar estomacal. De fet, en un estudi es va descobrir que el seu consum ajuda a reduir la inflamació i les molèsties als intestins. Alhora que pot disminuir la producció d'àcid gàstric.

Augmenta l'absorció de nutrients: Vitamines, minerals, greixos, proteïnes, carbohidrats i aigua. Aquests nutrients donen estructura al nostre cos i ens donen l'energia que necessitem per a cada dia.

Promou la salut intestinal: Els probiòtics que es troben a la planta poden donar suport a la funció immunomoduladora i la salut intestinal. Les pomes, els plàtans, l'all i la soja en són alguns exemples d'aliments rics en probiòtics.

Estimula el sistema de defensa antioxidant: En el cas de l'àloe vera, els seus antioxidants poden estimular el mecanisme de defensa natural del cos. L'oxidació, un procés normal que passa com a part del metabolisme diari, s'ha de controlar. Ja que pot danyar les cèl·lules i els teixits del cos.

Foto d'una fulla d'àloe vera tallada i un pot al costat
L'àloe vera afavoreix la digestió | GETTY IMAGES

Com tenir cura de l'àloe vera de manera atractiva i saludable

L'àloe vera és una planta senzilla de tenir cura. Aquesta no requereix molta aigua, però abans d'afegir-hi més, és crucial assegurar-se que el terra estigui completament sec.

De fet, el podriment de l'arrel pot ser el resultat de massa aigua. Així que amb regar-la un cop per setmana és suficient.

Pel que fa al clima, l'àloe vera prefereix temperatures càlides i té poca tolerància a la calor extrema. Una àrea càlida i sense corrents d'aire és el millor per a aquesta meravellosa planta.

Així mateix, es multiplica fàcilment tallant els brots laterals i plantant-los a terra nova. La poda no és gaire necessària per a l'àloe vera. Només cal tallar les fulles que estiguin danyades o mortes. Si encara no tens la planta al teu jardí, què esperes?

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!