Torretes amb plantes d'interior

Com sobreviuen les vostres plantes durant les vacances

Després del confinament, la majoria de les persones estaven desitjant tornar a anar de vacances, però per a moltes, les seves plantes d'interior són un obstacle.

Tot i que per molts les vacances ja s’han acabat, n’hi ha d’altres que tot just les comencen fora de temporada alta. O van a destinacions que ja han eliminat la seva prohibició d’entrada.

A continuació oferim alguns consells per a mantenir vives les teves plantes fàcilment mentre estàs de vacances. Així com preparar bé el viatge per evitar problemes d’última hora. Com sol·licitar un visat o comprovar les mesures contra el coronavirus al país de destinació.

Cuidar les plantes durant la pandèmia i tornar a viatjar a l'estranger

Durant el confinament, moltes persones van començar a fer tasques a les seves llars i jardins que normalment no feien. Les botigues de bricolatge i els centres de jardineria arreu del món van experimentar un augment de popularitat i vendes l'any passat. El treball a distància es va convertir en regla i molts van decidir comprar plantes d’interior per fer més agradable l’experiència. Gràcies al seu efecte purificador de l'aire, moltes plantes també garanteixen un entorn de vida i treball més saludable. Va resultar especialment atractiu durant la pandèmia. La gent va destinar menys diners en vacances, sopars i altres activitats. I es van gastar més en la decoració d’interior. El que es va traduir en un augment en la demanda de plantes. En aquests moments, amb menys restriccions i més llibertat per sortir, aquestes plantes d'interior poden ser un obstacle per a les persones que volen planificar les seves vacances.

Precisament aquest any els informes referents a les vacances d'estiu es mostraven més esperançadors que l’any passat gràcies al bon ritme de vacunació de l’estat. Tot i el repunt de casos en ple estiu... La xifra s’ha estabilitzat i moltes destinacions han tornat a catalogar Espanya com a país de baix risc. Diversos països i grups d'illes també s’han anat afegint a la llista de països de baix risc on els ciutadans espanyols poden entrar. En general, doncs, passar les vacances a l'estranger s’ha deixat de desaconsellar. Dins de la Unió Europea, les persones que hagin estat vacunades o que puguin presentar un resultat negatiu en les proves de coronavirus ja poden viatjar amb un codi QR.

La situació pot complicar-se fora d’aquesta zona. Pel qual s’ha de tenir en compte la situació del país que es vol visitar.

Alguns països apliquen una quarantena obligatòria als viatgers estrangers, mentre que en altres és obligatori sotmetre's a proves a l'arribada o proporcionar-ne abans de volar. A això s’afegeix el fet que des de l’inici de la pandèmia els procediments de visat han canviat en molts països. Per exemple, el visat de turista per a la Índia no es concedeix en aquests moments.

Com mantenir les plantes vives durant les vacances

Un problema per a molts viatgers són les plantes d'interior que han d’abandonar durant uns dies. Un bon consell és posar-les en un lloc una mica més fosc per tal que necessitin menys aigua. És una bona idea deixar d'alimentar-les amb menjar per a plantes una setmana abans de marxar i donar-les una mica d'aigua extra. La situació ideal és poder comptar amb algú perquè cuidi les teves plantes. Però no tothom té tan bona relació i confiança amb els seus veïns, familiars o amics perquè vinguin cada dia a regar-les. Una solució és utilitzar un sistema que regui automàticament les plantes fins i tot quan no s’és a casa. N’hi ha diversos tipus a la venda. Alguns formats per un tub de terracota que s’introdueix al test i a través del qual l’aigua degota lentament. Aquest sistema també és fàcil de construir per un mateix. S'ha de col·locar una ampolla gran amb aigua al costat de la planta. I introduint-hi un tub a la terra de la planta. És una manera que aquesta es regui contínuament.

Preparatius abans del viatge: visat o autorització de viatge

A més de gestionar els preparatius relatius a la cura de les teves plantes. També s’han de tenir en compte d’altres que són importants abans de viatjar. Com ara sol·licitar un visat per a una destinació que el requereixi. Avui dia, això pot fer-se sovint en línia a través de formularis de sol·licitud digital per a la majoria de destinacions. Per exemple, el visat per a Sri Lanka també es pot demanar per internet. Això elimina la necessitat de concertar una cita a l'ambaixada o el consolat. I evita haver de fer cues a l’arribada per obtenir un visat a l’aeroport de destí. Un cop s’hagin fet aquests preparatius, només queda gaudir de les vacances sense mals de cap.