Polèmica al Festival de Sitges per la pel·lícula 'Bocadillo' del 'youtuber' Wismichu

«Cabró, torna'ns els diners», eren les expressions que s'escoltaven després de veure durant 65 minuts el mateix esquetx en bucle

Imatge d'arxiu del 'youtuber' Ismael Prego, conegut com Wismichu
Imatge d'arxiu del 'youtuber' Ismael Prego, conegut com Wismichu | Cedida

El Festival de Sitges va acollir laprimera pel·lícula del conegut 'youtuber' Wismichu, nom artístic d'Ismael Prego. La seva fama a les xarxes socials el va portar a provar sort en el món cinematogràfic amb el film 'Bocadillo', que es va estrenar al Festival de Sitges. Però per la reacció del públic, en va sortir ben escaldat. «Cabró, torna'ns els diners», eren algunes de les expressions del públic.

No és d'estranyar, ja que durant els 65 minuts que va durar la pel·lícula 'Bocadillo', els espectadors només feien que veure en bucle la mateixa escena: Un client demanant un entrepà vegetal en un bar i els malentesos amb el cambrer al no entendre si el volia sense pollastre ni tonyina.

65 minuts de pel·lícula en bucle

Aquest esquetx humorístic de Wismichu va desperta la ira del públic per haver de veure la mateixa escena repetidament, però això si, amb algunes variacions que no feien sinó frustrar encara mes els espectadors. Quan es va acabar la reproducció, la bronca i polèmica estaven servides.

Poc després de la sessió al Festival de Sitges, el 'youtuber' va anunciar a les xarxes socials: «Vosaltres sou la meva pel·lícula», desconcertant encara més. Però de fet, el propòsit de Wismichu era gravar les reaccions de la gent quan sortien de la sala per fer un recull d'opinions.

La polèmica està servida: «Cabró, torna'ns els diners»

Però el resultat és que 'Bocadillo' s'ha fet molt més famosa per la polèmica que per la innovadora proposta que volia dur a terme Ismael Prego. «Això és cinema?», «Una pel·lícula així hauria d'estar al Festival de Sitges», eren preguntes que es feien en acabar la pel·lícula, respostes que eren realment el propòsit del 'youtuber' per fer la veritable pel·lícula.

«El món d'avui dia es mesura pel nombre de seguidors i no pel talent de cada un», va dir en la roda de premsa prèvia a l'estrena de la pel·lícula. Per tant, projectar en bucle el mateix esquetx podria ser una prova per comprovar fins a on arriba el fanatisme per un personatge públic.

El director del Festival de Sitges demana perdó

Per altra banda, el director del Festival de Sitges, Ángel Sala, ha hagut de demanar «disculpes als que es van sentir ofesos» per la projecció de 'Bocadillo': «Sé que hi ha gent a qui no li va agradar, però també vull denunciar l'actitud d'alguns altaveus impresentables que han insultat al meu equip, que són uns professionals impecables».

Així mateix, Sala ha volgut reconèixer que el festival li va obrir les portes a Ismael Prego perquè va proposar «una idea interessant»: «Hem volgut obrir un pont amb els 'youtubers' i ser receptius amb les noves idees», però tot i això, la polèmica a les xarxes no s'ha pogut evitar.

Cartell promocional de la película 'Bocadillo'
Cartell promocional de la película 'Bocadillo' | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari