Bosssa postres de Mercadona

Les populars postres del supermercat que l'OCU aconsella evitar a qualsevol preu

A qui no li agraden aquestes postres tan tradicionals? Amb compte: l'OCU recomana no comprar-ho

Qui pot resistir-se a unes bones postres? Es tracta del punt final a qualsevol menjar deliciós. La veritat és que molts llaminers són capaços de deixar un lloc encara que no en tinguin ganes. No obstant això, l'OCU adverteix sobre aquestes postres tradicionals que no serien tan aconsellables si les comprem al supermercat.

Sí, és cert. Les postres poden ser molt delicioses i satisfer el nostre gust per alguna cosa dolça i agradable. I menjar-les és una manera de gaudir d'una petita porció d'alguna cosa dolça i satisfer el nostre capritx, però hem de saber molt bé quines postres escollim. De fet, és important recordar que les postres també poden ser altes en calories i sucres, per la qual cosa és recomanable consumir-les amb moderació en una dieta equilibrada.

Excepte la fruita (que és aconsellable en qualsevol moment del dia), la resta de postres que solem menjar després d'un dinar o dinar solen no ser gaire adequades. Fins i tot encara que siguin considerades com a les típiques postres de l'àvia.

Moltes d'aquestes postres són sovint associades amb records d'infància i són recordades pel seu sabor i aroma. Són conegudes per ser casolanes, fetes amb ingredients simples i amor, i se'ls atribueix una qualitat i sabor especial que les distingeix de les postres industrials. Però això ho saben moltes empreses d'alimentació, i han tret al mercat moltes postres tradicionals amb la intenció d'evocar al consumidor aquest record. I és el que passa amb les natilles.

Natilles amb canyella
L'OCU recomana evitar les natilles del supermercat. | Getty Images

L'OCU recomana no comprar aquestes tradicionals postres al supermercat

Com de segur sabràs, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) tendeix a analitzar diferents productes amb la finalitat de descobrir si són saludables o si són el que de debò prometen les empreses que els han fabricat.

En un estudi recent, l'OCU va analitzar un total de 33 varietats de natilles disponibles a l'àmplia varietat de supermercats espanyols. Ho va fer combinant els sabors principals: 13 natilles de vainilla, 12 natilles de xocolata i 8 natilles de vainilla amb galeta.

Un laboratori independent va analitzar cada referència i va comprovant els següents elements: la composició nutricional, els ingredients, l'etiquetatge, la seguretat alimentària, etc. Posteriorment, es va fer un tast a cegues entre diferents experts.

Quins resultats va obtenir l'OCU?

Sorprenentment, cap de les natilles analitzades no va passar l'examen de l'OCU. Saps per què? Principalment, per l'excessiva quantitat de sucres presents a la seva composició. En totes les referències analitzades, les natilles superaven els 22 grams de sucre per envàs, és a dir, l'equivalent de 3 sobres de sucre (la quantitat diària recomanada com a màxima).

Crema catalana
És millor elaborar natilles casolanes. | Getty Images

D'altra banda, l'organització ha destacat també la presència excessiva d'additius, l'escassa presència real de cacau natural o xocolata a les natilles que afirmen ser de xocolata, i l'ús d'aromes artificials.

Hi va haver algunes opcions interessants?

A la categoria de natilles de vainilla, amb una qualitat de només 59 punts, van destacar les natilles Eroski. Pel que fa a les natilles de xocolata, les Danet de Danone van ser les més ben valorades. Quant a les natilles amb galeta, les natilles d'IFA Eliges van ser les millor valorades.

D'altra banda, les pitjors referències, per a cadascun dels grups esmentats, van ser les natilles de vainilla de Carrefour, les natilles Kaiku sabor xocolata i les natilles Milbona amb galeta de Lidl.

Tenint en compte els resultats, els experts ho tenen clar: el millor és aprendre a fer les nostres pròpies natilles casolanes a l'estil tradicional, com es fan les de tota la vida.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp