Imatge d'un bol amb diverses boles de gelat

Prepara el gelat casolà més fàcil de fer a l'estiu: refrescant i sense sucres

Hi ha opcions saludables i refrescants que pots preparar tu mateix a casa

Arriba l'estiu i amb ell les temperatures altes. Per això, quan la calor comença a formar part del nostre dia a dia l'únic que volem és sobreviure-hi, així que el millor que podem fer és mantenir-nos hidratats. I per a això, a més d'anar a la platja o a la piscina, també hi ha altres maneres de superar aquestes altes temperatures: els menjars i begudes fredes.

El gelat, postres estrella de l'estiu

Només de sentir la paraula 'estiu' ja podem deduir de quin aliment estem parlant. I és que si n'hi ha algun que sigui fresquet, deliciós i desitjable, aquests són els gelats. De fet, l'estiu és l'època ideal per gaudir-ne, perquè a més d'ajudar-nos a suportar la calor, també són el punt final ideal després dels àpats.

gelats
La majoria de gelats comercials contenen nivells molt alts de sucre | Getty Images

Segurament la majoria de nosaltres en tenim alguns al congelador, encara que no està de més recordar que no tots els gelats són saludables, ja que no tothom els poden menjar. Si ens fixem en qualsevol caixa de gelats en anar al supermercat, veurem que a tots hi ha un factor comú.

Ens referim ni més ni menys que al sucre. Sí, i és que la gran majoria de gelats contenen nivells alts de sucre, cosa que han de tenir en compte les persones diabètiques i que també els fa poc saludables per a la resta de la societat. A més, les persones celíaques han d'anar amb molt de compte perquè alguns contenen gluten.

Però ni els diabètics ni els celíacs són els únics exempts de tenir ull, perquè una cosa que també predomina a la majoria de gelats és la lactosa. És per això que les persones que siguin al·lèrgiques o intolerants a la proteïna de la llet han d'optar per un altre tipus de gelats, com els d'origen vegetal.

No obstant això, hi ha altres alternatives més saludables i que poden fer que en continuem gaudint. Per això, a continuació et proposarem dues receptes alternatives perquè puguis elaborar gelats casolans i sans. I com que podràs escollir els ingredients que vulguis, tothom podrà consumir-los.

1. Gelat de iogurt

Una opció que sol agradar a tothom és el gelat de iogurt. Per això, optarem per escollir 575 grams de iogurt grec natural (encara que també podria ser ensucrat), 30 grams de mel i una cullerada d'extracte de vainilla.

Quan ja tinguem tots aquests ingredients, donarem pas a l'elaboració. Així doncs, abocarem el iogurt, la mel i la vainilla en un recipient i ho mourem fins a aconseguir una crema lleugera i homogènia.

Un cop tinguem llest aquest pas, agafarem aquesta crema i la posarem en un recipient o motlle, la qual deixarem congelar unes hores. Quan estigui llesta, podrem afegir qualsevol complement que ens vingui de gust, com petits trocs de fruita fresca o algun topping de xocolata o caramel, per exemple.

Imatge de dos pots de vidre amb iogurt natural i dues culleres petites a sobre d'una taula de fust
Si el iogurt és natural, molt millor | Getty Images

2. Gelat de vainilla

Un altre dels sabors més famosos i predominants és la vainilla. Aquesta segona opció també és molt encertada i és perfecta per combinar amb qualsevol complement addicional. Per preparar aquest gelat necessitarem 500 mil·lilitres de nata per muntar, 15 mil·lilitres de vainilla natural i 400 grams de llet condensada.

Un cop tinguem aquests ingredients, haurem de muntar la nata amb unes varetes elèctriques. Si està freda, serà més fàcil i ràpid fer-ho. Un cop la tinguem, afegirem la vainilla i la llet condensada i ho barrejarem tot. Per això pots utilitzar una espàtula, i t'hauràs d'assegurar que la nata no baixi.

Imatge d'un bol amb tres boles de gelat de vainilla
El gelat de vainilla està deliciós i és molt fàcil de preparar | Getty Images

En fer això obtindrem una barreja cremosa, la qual afegirem en un recipient i la deixarem congelar unes cinc o sis hores. De la mateixa manera que el gelat de iogurt, quan estigui llesta podràs afegir-hi qualsevol condiment que et vingui de gust, i a gaudir!