El preu de la bombona de butà puja gairebé un 5% a partir d'aquest dimarts

El cost de mercat ascendirà fins als 13,92 euros

La bombona surt ara més barata
La bombona de butà puja de preu | Cedida

Males notícies per als consumidors de butà. El preu mitjà de la bombona pujarà un 4,9% a partir d'aquest dimarts, 17 de juliol, i el cost de mercat ascendirà fins als 13,92 euros. Així doncs, el butà registra la primera pujada des del passat mes de gener i el seu preu s'incrementa un total de 65 cèntims

El perquè de l'augment rau en l'increment de la cotització de les matèries primeres internacionals i els nolis durant el període de càlcul. El nou preu del butà, en aquest sentit, passarà a ser de 90,5963 cèntims d'euro per quilogram, tal com va informar ahir el BOE.

El butà assoleix el seu màxim històric: 65 cèntims

L'increment, doncs, serà de 65 cèntims per bombona. Les respectives caigudes de preu de fins el 4,9% durant els mesos de març i maig, s'han vist clarament alterats per una tendència alcista que força a pagar més de mig euro per bombona. El descens del passat mes de maig, en aquest sentit, va ser força considerable. 

L'alteració del preu de la bombona, però, és d'allò més habitual. I és que si bé és cert el mes de setembre de 2017 el preu havia descendit baixat un 5%, el setembre de l'any anterior aquest va patir un altre sotrac que el va situar al 4%, un punt per sota del què acabaria passant un any després. 

La bombona de butà pujarà fins als 12,89 euros a partir de dimarts
La bombona de butà, en una imatge d'arxiu | cedida

El preu es mantindrà fins al setembre

El preu de la bombona de butà, doncs, es mantindrà estable durant tot l'estiu. Serà a partir de la tercera setmana de setembre quan, segons publica el BOE, el butà tornarà a patir una alteració de preus. Caldrà veure, doncs, si es manté la darrera tendència alcista o si, per contra, s'opta per rebaixar el preu de la bombona. 

Finalment, cal esmentar també que el preu regulat afecta les bombones de butà més comunes; és a dir, les que tenim a les nostres llars. Les bombones amb càrrega igual o superior a 8 quilograms i inferior a 20 quilos seran, en aquest cas, les més afectades per l'augment dels preus. 


Comentaris

envia el comentari