Fotografia de l'entrada d'una botiga Primark

Primark anuncia 5 noves obertures a Espanya tot i haver perdut milions

La cadena tèxtil guanya un 40,5% menys en els sis primers mesos del seu exercici fiscal


La cadena tèxtil irlandesa Primark, que pertany al grup Associated British Foods (AB Foods), obrirà cinc noves botigues a Espanya. Tot i això, cal tenir present que la companyia irlandesa ha patit una caiguda en vendes en els sis primers mesos del seu exercici fiscal, que han arribat als 2.200 milions de lliures esterlines (2.552.000 d'euros).

Aquests guanys suposen fins a un 40,5% per sota dels 3.700 milions de lliures (4.292.000 d'euros) facturades en el mateix període de l'exercici previ, patint un impacte d'uns 1.100 milions de lliures (1.276 milions d'euros) pel tancament de botigues entre els mesos de novembre i desembre de 2020. A més, Primark apunta que el benefici de l'empresa en la primera meitat de l'any fiscal estarà una mica per sobre del punt d'equilibri, en contraposició dels 441 milions de lliures esterlines (511 milions d'euros) guanyades en el mateix interval de temps de l'exercici previ.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El comunicat de Primark sobre l'impacte de la Covid-19

«Aquest període s'ha caracteritzat pel gran impacte que han tingut les restriccions establertes pels governs del Regne Unit i Europa per limitar la propagació de la Covid-19. L'abast i moment de les restriccions han variat segons el mercat, amb diferents enfocaments segons cada govern, i durant aquest primer semestre, a diferència del primer tancament, no totes les nostres botigues s'han tancat al mateix temps», va informar l'empresa irlandesa durant els primers mesos de pandèmia.

Primark ha apuntat que, quan van tenir els seus establiments oberts, les vendes van caure un 15% respecte a l'any 2020. Cal tenir present que la població està patint la crisi econòmica per la pandèmia de la Covid-19 i, a més, hi ha menys mobilitat. 

Previsions de Primark a Espanya

Actualment, l'empresa tèxtil disposa de 77 botigues, el que representa tan sols el 22% de la seva superfície de venda al detall. Ara bé, Primark pretén obrir 233 botigues i, per tant, el 83% de la seva superfície de venda podria estar en marxa el pròxim abril. 

Al seu torn, l'empresa tèxtil destaca que té previst obrir quinze nous locals durant l'exercici, cinc a Espanya, tres als Estats Units, dos a Itàlia, un al Regne Unit, França i als Països Baixos, així com en altres països com Polònia i la República Txeca.

Quant cobren els seus empleats?

La cadena irlandesa ha revelat la seva taula salarial per a l'exercici 2020. Segons recull el BOE, l'empresa tèxtil ha arribat a un acord perquè s'executi la pujada salarial d'un 1,5% per al mes d'octubre de 2021. «Els salaris base de grup contemplats en el present conveni col·lectiu i el complement personal de salari base (CPSB) s'incrementaran amb data d'efectes de l'1 d'octubre de cada any. Any 2020: 1,5%», s'afirma al BOE.

D'altra banda, els treballadors de l'empresa irlandesa que faci més de 18 mesos que treballen per a ella, guanyen 16.740 € anuals, i si fa menys temps, 14.500 €. El grup II, que correspon als supervisors, guanya fins a 18.862,45 €, i el III, que són els caps de botiga, arriba als 21.220,25 €.