Entrada d'un establiment Primark

Primark, a punt de donar la pitjor notícia als seus treballadors

La multinacional britànica té al cap reduir la seva plantilla de manera significativa

Primark ha provocat que creixi la preocupació entre els seus treballadors després de les últimes informacions que han sortit sobre l'empresa britànica. I és que diversos mitjans han revelat que la companyia tèxtil té l'objectiu d'acabar amb 400 llocs de treball a les botigues de moda.

Aquesta garrotada per als empleats de Primark té el seu origen en una renovació de l'equip de gestió al Regne Unit. Sembla que el minorista, el propietari del qual és 'Associated British Foods', va assenyalar que ha començat una consulta amb el personal com a part d'un programa per minimitzar l'estructura de gestió.

Perillen 400 llocs de treball de Primark a causa de l'impacte d'òmicron

Per part seva, Kari Rodger, la directora de Primark per al Regne Unit, ha exposat que «els canvis que proposem brindaran una estructura d'administració simplificada». Alhora, Rodger ha assenyalat que «oferiran més oportunitats per a la promoció professional».

Imatge d'una filera de caixes a una botiga Primark
Primark valora acabar amb 400 treballadors per l'afectació d'òmicron a les seves vendes | AGÈNCIA

«Ara estem centrats a donar suport als nostres col·legues que es veuen afectats per aquests canvis proposats, i passaran pel procés de consulta», va continuar Rodger.

I és que els plans de baixes a Primark surten a la llum després que la companyia assenyalés una cosa preocupant. Aquesta és que la propagació de la variant òmicron ha provocat un gran xoc en el nombre de clients que van comprar el passat any a les seves botigues.

Segons l'empresa irlandesa, les vendes de Primark al Regne Unit van ser un 10% més baixes. És a dir, ens referim als quatre mesos fins al 8 de gener en comparació dels nivells anteriors a la pandèmia fa dos anys.

Rodger també va posar de manifest que el comerç havia millorat fa poc segons s'anava perdent la por a les males notícies que sortien sobre la variant òmicron.

Primark vol reduir la plantilla encara que els seus ingressos van créixer un 32%

Crida l'atenció que la cadena tèxtil Primark, propietat de l'esmentat grup 'Associated British Foods' (AB Foods), ha pujat un 32% els ingressos les primeres setze setmanes del seu any fiscal. Un any que es va iniciar al mes d'octubre, i els seus ingressos van assolir els 2.672 milions de lliures (3.208 milions d'euros).

Imatge d'un aparador d'una botiga Primark
Primark podria acomiadar a 400 treballadors en les pròximes setmanes | Primark

És ben cert que les vendes de la multinacional segueixen per sota dels nivells anteriors a la pandèmia, afectades per l'impacte d'òmicron a finals de l'any passat.

Sobre això, Primark ha comunicat que les seves vendes durant el període donat encara estaven un 5% per sota del nivell obtingut en el mateix interval del 2019.

Unes xifres, prèvies a la pandèmia, que van provocar que la bretxa creixés un 11%. Estem parlant de les xifres comparables en eliminar l'impacte del tipus de canvi i les variacions al perímetre comptable de Primark.

Primark no apujarà els preus malgrat la baixada de vendes

Les vendes de Primark a les botigues del Regne Unit van ser força superiors a les de l'inici de l'exercici anterior, ja que és cert que es van quedar un 10% més baix del nivell de fa un parell d'anys.

Segons Primark, les vendes es van veure «afectades per una disminució en el trànsit com a resultat del ràpid augment dels casos d'òmicron», encara que les últimes setmanes han crescut.

Imatge d'una botiga Primark dins d'un centre comercial
Botiga Primark dins d'un centre comercial | AGÈNCIA

Sobre el cas de les vendes a Europa continental, aquestes també van ser molt superiors respecte a les de l'any passat. Això sí, en xifres comparables van ser un 14% més baixes que les de fa dos anys, a causa de la menor afluència per la nova variant de la covid.

D'altra banda, la millor notícia que podria donar Primark als seus clients és que la companyia tèxtil no té pensat augmentar els preus per a la propera primavera i estiu. Així mateix va exposar-ho davant dels mitjans de comunicació el cap de finances d'ABF, John Bason.