Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia de un plato con unos cubiertos y una cara triste dibujada en él

Els 4 errors garrafals que cometem intentant menjar poquet per no engreixar-nos

Són errors que solem cometre sense adonar-nos
Fotografia d'un plat amb uns coberts i una cara trista dibuixada en ell
Encara que no ho sembli, aquests errors són molt comuns | UNSPLASH

Hi ha molts mites al voltant del sopar perfecte per perdre pes, i aquests mites són els responsables que adoptem mals hàbits alimentaris que, més que ajudar-nos a portar un estil de més saludable, fan tot el contrari.

Segons explica Letizia Carrera (nutricionista i directora de Centre Felicitat Carrera) per al medi Vogue, «a la nit cremem menys calories i, però, ingerim més perquè és el nostre moment de relax i ens costa ser més estrictes amb la dieta. Si hem estat tot el dia fora, o hem menjat alguna cosa ràpidament en la jornada laboral, la nit implica un espai de més relaxació i plaer a l'hora de seure a taula. I si no som disciplinats, pot passar-nos factura amb la bàscula».

Perquè evitis cometre aquests errors que estan impedint que els teus sopars et permetin dur una dieta saludable, et portem una llista de 4 dels errors més comuns que solem cometre quan intentem sopar lleuger.

1. Consumir refrescos 'light'

Molts i moltes creiem que podem consumir refrescs 'light' en comptes d'aigua, i això és una cosa que no hauríem de fer si el que volem és mantenir una dieta saludable. Els refrescs, a més que ens poden generar més gana i ganes de consumir ultra processats, contenen edulcorants i, tal com explica per 'Vogue' Natàlia Calvet, experta en hàbits saludables, «alteren les nostres papil·les gustatives».

A més, «també sembla que alteren la microbiota intestinal, que és bàsica per a la nostra salut i benestar. Si ens agraden, els deixarem per al consum ocasional». Com a molt, podríem consumir aigua amb gas, ja que és més sana que el refresc i facilita les digestions.

2. Sopar tard

Sopar tard és un mal costum que tenim la gran majoria de la població. Tant Calvet com Carrera coincideixen que cal sopar «un parell d'hores abans d'anar a dormir».

Segons explica Isabel Jimeno (del Centre Mèdic Felicitat Carrera) per Vogue, «Estudis amb humans realitzats per la professora Garaulet i sengles equips de les universitats de Harvard i Tufts, publicats a International Journal of Obesity, han comprovat que com més d'hora fem els àpats principals del dia, més es redueix el nostre risc a engreixar». L'hora ideal per sopar, apunten alguns experts i expertes, seria les 8 del vespre.

3. Sopar només fruites o verdures

'Jo sopo una poma i un plàtan, i ja està': segur que l'hi has sentit dir alguna vegada a algun dels teus amics o amigues. Però la veritat és que és una cosa que no s'hauria de fer si no l'acompanyem d'una mica de proteïna com podria ser els llegums, la tonyina o el pollastre.

Moltes comptes d'Instagram es dediquen, avui dia, a donar consells per seguir una dieta saludable, publicant, també, les quantitats de carbohidrats, fruites, vegetals i proteïnes que hauríem de consumir en el nostre menjar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de Healthy (@ healthy30__) el

4. Sopar poc

Un altre fals mite. De vegades, creiem que sopar poc ens ajudarà a no engreixar o a compensar els àpats que hem consumit al llarg del dia. Els experts i expertes sempre fan especial èmfasi que no depèn de la quantitat que mengem, sinó dels aliments que consumim.

I és que, segons explica 'The British Journal of Nutrition' (Universitat de Cambridge), de moment no hi ha evidències que confirmin que sopar poc ajuda a aprimar. Òbviament, tampoc és aconsellable pegar-se un tip, però això és una cosa que pots posar remei si berenes alguna cosa a mitja tarda. Encara que, com sempre diem, cada cos és un món, i si el que vols és baixar de pes, t'aconsellem que consultis a un expert per poder acordar una dieta que s'adapti a tu.