Castanyes torrades sobre un paper

Queden espectaculars: El truc per fer castanyes al microones en només 2 minuts

T'agraden les castanyes, però se't cremen al foc o triguen molt a fer-se?

Si t'agrada menjar castanyes, ets de sort. Durant aquests mesos comencem una nova estació, fet que suposa el canvi d'un període de moltíssima calor a dies més freds i humits. Les castanyes són l'aliment per excel·lència d'aquesta època de l'any. T'expliquem com pots torrar-les en molt pocs minuts.

En aquesta estació també hi ha un canvi d'horari, la qual cosa sol afectar moltes persones i provoca la famosa astènia tardorenca. La disminució de les hores de llum és un factor que fa que les nostres hormones es revolucionen i això repercuteix en la nostra salut.

Si pateixes aquest tipus d'astènia o depressió, pots evitar que aparegui consumint fruites o verdures de temporada, com ara nous, figues, i és clar, castanyes.Aquest aliment pot ajudar a reduir els símptomes de tardor i així afegir una dosi extra de vitamines totalment naturals per a l'organisme.

El nostre truc per torrar castanyes al microones ràpidament

Primer, cal conèixer quina potència té el teu microones. Si arriba als 1.000 W, les castanyes estaran torrades en tan sols 2 minuts. Si, per contra, no té més de 800 W, hauràs d'esperar una mica més (uns 40 segons més).

S'ha de fer alguna cosa abans de torrar-les? La clau és fer un tall recte (o, com a mi m'agrada, en forma de creu) perquè les castanyes no es facin malbé després de treure-les del microones .

Això sí, a l'hora de potenciar-ne el sabor al màxim, és imprescindible afegir una mica de sal per sobre, ja que ajuda a generar un sabor salat i dolç alhora, que combina molt bé. Només queda posar-les al microones i seguir els passos de temps indicats en funció de la potència que tingui el teu electrodomèstic. Això sí, compte amb no cremar-te.

Castanyes torrades
Les castanyes poden estar molt bones encara que les torrem al microones. | Getty Images

Altres curiositats sobre les castanyes

A què saben les castanyes? Alguns, per exemple, opinen que el seu sabor és molt semblant al de les patates al forn acompanyades amb una salsa de nous. Altres, que el seu sabor dolç s'assembla a les batates.

Les castanyes s'han fet servir a la cuina durant més d'un segle i, per això, hi ha moltes maneres i tradicions de cuinar-les amb l'arribada del fred i el canvi d'hora. No hi ha res més tardorenc que menjar una castanya calenteta amb tot el seu sabor i dolçor.

L'olor de la castanya torrada és sens dubte una de les olors de tardor que ens traslladen a la infància. No obstant això, en altres països se serveixen com a menjar independent o s'usen per fer sopes, guarnicions i, fins i tot, postres.

Es poden cuinar de diverses maneres

Si t'agrada innovar a la cuina i utilitzar la castanya per a alguna de les teves receptes, t'explicarem com la pots cuinar sense necessitat de torrar-les o invertir-hi molt de temps.

Segurament, sempre hauràs vist fer les castanyes de la mateixa manera. Realitzar un tall al lateral de la castanya, escollir una paella vella i posar les castanyes amb sal grossa durant diversos minuts. Certament, és la manera més habitual i coneguda.

Moltes persones solen posar-les en remull i escollir aquelles que se n'han anat al fons de l'olla per després cuinar-les. D'altres, en canvi, se salten aquest pas i se les mengen crues, però aquest tipus de fruit sol donar pesadesa i males digestions.

Així que, si no vols invertir molt de temps en preparar castanyes, però les vols calentetes per assaborir tota la seva dolçor, només has de seguir el truc indicat anteriorment. T'animem a preparar-les de la manera més senzilla i ràpida: et sorprendrà de segur!