IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Recull de 21 tatuatges petits amb un gran significat

Encara que tinguin una mida discreta, la seva interpretació és ben profunda. Quin t’agrada més?

Tatuaje de puntos cardinales.
Tatuatge que mostra els punts cardinals | piercingmodels.com
 

Des de temps immemorials, els humans s'han decorat el cos amb dibuixos i tatuatges que volien expressar diverses coses a nivell tant individual com col·lectiu. Actualment, la tècnica segueix ben vigent i, fins i tot, està de moda. Segur que si t’hi fixes bé coneixes diverses persones que porten algun tatuatge.

Aquests dibuixos tan particulars i personals deixen entreveure la classe de persona que som, els nostres gustos i allò que volem expressar, tant si és per immortalitzar un instant vital rellevant, mostrar una situació o passió concreta, una manera de veure el món, una creença o un fervor per l’art.

Si tens ganes de fer-te un tatuatge al cos i encara no tens clar quin, et presentem un recull de 21 tatuatges de mida petita i la seva interpretació, perquè t’inspiris. Potser trobes aquell que representa millor la teva manera de ser i que podria quedar-te d’allò més bé.

 

Recull de 21 tatuatges petits amb molt de significat

Tot seguit, trobaràs diversos tatuatges petits molt populars i una explicació d’allò que volen dir i transmetre.

1. Triangle

Es tracta d’un símbol molt popular a l’hora de fer-se un tatuatge discret, gràcies a la misticitat que l’envolta.

El triangle constitueix la representació geomètrica del número 3, la base de la proporció divina, de la trinitat. Per tant, aquest tatuatge és una representació de l’harmonia, l’equilibri, la divinitat i la proporció. A banda, també hi ha gent que el concep com un símbol femení o masculí, segons cap a on apunti. Tu què en penses?

Los tatuajes discretos suelen colocarse en muñecas, tobillos, antebrazos y espalda.
Aquests tatuatges discrets queden genials als turmells, canells, esquena i avantbraços | wristtattoopictures.com  

2. Lluna

Hi ha moltes persones que opten per tatuar-se la Lluna en alguna fase concreta perquè mostri l’etapa vital en què es troben —un moment de nous començaments, de plenitud o de procés transitori entre fases.

Sigui com sigui, no oblidis que aquest símbol té un gran significat i poder per una varietat molt important de cultures, i que reafirma l’existència.

Tatuajes de lunas.
La Lluna és un tatuatge molt popular i poderós en moltes cultures| tattoobloq.com

 

3. Brúixola i punts cardinals

Si tens ganes que al teu cos hi hagi quelcom que sempre t’indiqui el camí a seguir —sobretot en aquells instants en què penses que has perdut el nord—, pots triar un tatuatge que mostri una brúixola o els diferents punts cardinals. A banda, hi ha determinades cultures en què aquests dos elements simbolitzen seguretat —en els demés i en un mateix.

Tatuaje de puntos cardinales.
Els punts cardinals i les brúixoles ens poden marcar la direcció a seguir | piercingmodels.com

 

4. Constel·lacions

Les constel·lacions queden genials tatuades i et permeten fer volar la imaginació. Et pots tatuar la que estigui vinculada amb el teu horòscop, la que sempre t’hagi inspirat o, fins i tot, crear-ne una de nova. A banda, moltes persones també opten per tatuar-se-les en parella.

De qualsevol manera, els estels simbolitzen les possibilitats inacabables de l’univers, la infinitat i les coses eternes. Segons quina constel·lació escullis, tindrà un significat o un altre concret, i si decideixes crear-ne una de pròpia serà una veritable representació de la teva personalitat.

Tatuaje de una constelación.
Les constel·lacions simbolitzen tot allò que és etern  | thewildtattoo.com

 

5. Punt i coma

Podria ser que algun cop haguessis vist un tatuatge amb un punt i coma i que no hagis sabut què vol dir. Igual que en l’àmbit de l’escriptura i la literatura, el punt i coma transmet una idea de continuïtat, de final i principi de quelcom nou. Per tant, aquest tatuatge ens dona una noció d’un episodi vital que ens transporta cap a un altre.

Darrerament, s’ha tornat un tatuatge molt habitual i popular, en part perquè molta gent amb idees suïcides o amb problemes mentals l’ha assumit com un símbol de la lluita per tirar endavant. Per això, molts individus se’l tatuen als canells per recordar-se que han de continuar mirant cap endavant.

Tatuaje discreto de punto y coma.
El punt i coma ens recorda que no hem de tirar la tovallola i que hem de continuar | popsugar.com

 

6. Veler o avió

Tatuar-se un avió o un veler mostra les ganes de viatjar pel món, d’explorar indrets diferents i de viure i moure’s amb total llibertat.

Tatuaje de un avión, ideal para las viajeras.
Els avions mostren ganes de moure’s i viatjar lliurement | wristtattoopictures.com

 

7. Mapamundi

A les persones viatgeres també els sol agradar molt aquesta mena de tatuatge, que transmet les ganes de recórrer el món sencer i de no oblidar la passió pels viatges.

Tatuaje mapa mundi, para las mujeres aventureras.
El mapamundi resulta ideal per a la gent viatgera | thisistattoo.com

 

8. Om

Molt probablement t’agradarà aquesta idea si gaudeixes amb la meditació i/o el ioga. L’om és el mantra sagrat de la religió hinduista i de la budista, i apel·la a la perfecta unió entre el cantó espiritual i físic, a la unitat amb allò suprem, amb l’energia divina que portem a dins.

Tatuaje del símbolo Om.
El símbol om és propi de l’hinduisme i el budisme i fa una crida a la unitat i l’energia universal | wristtattoopictures.com

 

9. Enso

En japonès, enso vol dir cercle. Aquest símbol zen es fa a mà alçada i consisteix en un cercle obert. A banda de representar la força interior de les persones i la il·luminació en comunió amb la resta de l’univers, et porta a buscar la bellesa dins de les imperfeccions i a la recerca creativa i espiritual constant. Si es tanca, es converteix en perfecció. Molta gent creativa escull fer-se aquest tatuatge tan poderós.

Tatuaje del símbolo Enso, que representa la imperfección.
L’Enso apel·la a les coses positives de les imperfeccions| tattoo-ideas.com

 

10. Ales

Tatuar-se unes ales —d’ocell, d’àngel o, fins i tot, amb el cos sencer d’una au— transmet les ganes de volar ben amunt i de ser lliures, la voluntat de trencar amb les cadenes que ens oprimeixen i de guiar la nostra pròpia vida. Són un tatuatge petit ideal per a les persones que volen demostrar que poden ser allò que es proposin.

Tatuaje de unas alas en los dedos.
Les ales demostren la voluntat de conduir la nostra pròpia vida | tatluv.com

11. Origami

L’origami és un art japonès que es basa en doblegar papers de manera que s’originin figures concretes. Està molt lligat a la paciència, la subtilesa, la creativitat i la suavitat. D’alguna manera, simbolitza el camí que s’ha de fer per assolir les metes des del principi. Hi ha determinades persones que escullen fer-se aquest tatuatge per simbolitzar que la pell és un llenç i per reivindicar el propi camí.

Figura de origami tatuada en antebrazo.
L’origami pot representar el camí que volem recórrer cap als nostres objectius | boredart.com

 

12. Signe zodiacal

En el cas que siguis un individu místic, podries optar per plasmar el teu símbol zodiacal a la pell. Cadascun d’aquests signes té una gran varietat de significats i de qualitats que et poden ajudar a expressar la teva personalitat. Les persones més agosarades, fins i tot, opten per tatuar-se també el signe de la seva parella.

Otro de los tatuajes más solicitados es el del propio signo del zodiaco.
El signe del zodíac és un tatuatge molt demandat | weheartit.com

 

13. Àncores

Les persones que es tatuen àncores ho vinculen amb el fet de gaudir d’estabilitat i fortalesa. Les àncores transmeten una idea de fermesa, perquè són un objecte que ens permet posar els peus a terra i centrar-nos en allò que volem.

Tatuaje discreto de un ancla con un corazón.
Les àncores representen força, estabilitat i equilibri| spiritustattoo.com

 

14. El Sol

De la mateixa manera que la Lluna, el Sol també és un astre molt poderós. Durant mil·lennis, les diferents civilitzacions l’han adorat perquè transmet llum, energia i força. No només ens dona la vida, sinó que simbolitza que cada dia tornem a néixer. Amb el seu foc, ens proporciona poder i fertilitat. Encara que es tracti d’un tatuatge discret, cridarà molt l’atenció.

Uno de los muchos tatuajes de sol que se pueden ver.
El Sol transmet un poder immens i una idea de renéixer | askideas.com

 

15. Espiral

Es tracta d’un dibuix molt singular que pot quedar fantàstic amb l’ús de tècniques ben diferents. Aquest símbol —dotat d’una gran ambigüitat— transmet la idea d’un viatge que, alhora, es fa de l’interior cap a l’exterior però també de l’exterior cap a l’interior.

Un tatuaje de un espiral en antebrazo.
Una espiral, símbol d’un viatge profund en dos sentits | stylesbeat.com

 

16. Triqueta

Un dibuix molt encertat per a les dones amb ganes de tatuar-se alguna cosa petita però ben carregada de sentit: la triqueta és un símbol dels celtes que representa la dimensió triple que conté la divinitat femenina. A més, es relaciona amb la indivisibilitat entre el plànol espiritual, físic i mental, així com amb el cicle de la vida, de la mort i de la reencarnació.

La triqueta es un símbolo celta.
Un símbol molt relacionat amb els cicles i plànols vitals | Etsy.com

 

17. Papallones

Les papallones són uns insectes gràcils i molt bonics que, dins dels tatuatges, volen representar una metamorfosi, a banda de la bellesa i del fet de renéixer. A més, resulten altament versàtils per als tatuatges i poden dibuixar-se seguint estils i patrons molt diversos.

Tatuaje pequeño de unas mariposas.
Les papallones poden tatuar-se de moltes maneres diferents | piercingmodels.com

 

18. Núvols

És una idea de tatuatge petit que queda genial. La cultura xinesa contempla els núvols —o el núvol, no importa si només se’n dibuixa un— com un element que marca un canvi important cap a un plànol més espiritual.

Tatuaje de una nube con lluvia.
Els núvols impliquen transformacions vitals cap a un món més espiritual| askideas.com

 

19. Llamp

Moltes persones també opten per tatuar-se un llamp, perquè queda genial a tot arreu —sobretot als dits i al coll— i permet jugar amb la mida i fer-lo més o menys gran. Aquestes descàrregues elèctriques que es produeixen quan hi ha una tempesta simbolitzen força interior, voltatge, energia i poder.

Tatuaje del símbolo de un rayo.
El llamp transmet molta energia i força | Etsy.com

 

20. Paraules o frases inspiradores

Quan te’l fas amb una cosa que et toca el cor, el sentit del tatuatge encara és més profund i especial. Tothom té alguna frase o alguna paraula motivadora, que li transmet força, tranquil·litat, ànims i que potser no vol dir el mateix per algú altre. Gravar-se-la a la pell com a recordatori i estimulant pot ser una gran idea. 

Tatuaje con frase motivacional.
Moltes persones opten per tatuar-se paraules que li transmetin quelcom ben profund i especial | tatuajes.wiki.com

 

21. Aficions

També hi ha molts individus que escullen tatuatges que mostrin les aficions i les passions que tenen. Es tracta de dibuixos vinculats amb la fotografia, l’esport, la música, la literatura, la natura, el cinema, etc., que fan que el nostre cos tingui un petit detall que ens recordi allò que més ens agrada.

Pequeños tatuajes en el dedo de una montaña y una cámara de fotos.
Tatuatges que mostren les nostres passions | stylecraze.com

Comentaris

envia el comentari