Retiren rentadores per un error de seguretat que posa en risc els usuaris

Les marques afectades són Bosch, Siemens, Balai i Neff

Rentadora amb una tovallola
El fabricant calcula que hi ha unes 2.000 unitats afectades | Pixabay

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha anunciat l'error de seguretat d'algunes rentadores de càrrega frontal de les marques Bosch, Siemens, Neff i Balay. Es tracta d'un error en el tambor que les converteix en electrodomèstics perillosos que poden posar en risc la seguretat de l'usuari.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els models afectats són aquells que es van fabricar el febrer del 2019 i que tenen el número de lot FD 9902. En ells els controls de qualitat de les empreses fabricants han detectat un error potencial en la unió del tambor metàl·lic interior. Una errata que pot causar que la unió es desfaci durant el centrifugat tot suposant un risc de lesions considerables per a l'usuari.

Com comprovar si la teva rentadora és una de les afectades?

Per poder comprovar si el teu electrodomèstic és un dels afectats, els fabricants han explicat tot un seguit d'instruccions, que ha recollit l'OCU. En primer lloc, s'ha de localitzar la placa d'identificació de l'electrodomèstic. Aquesta acostuma a estar a la part interior de la porta o bé a la part posterior de la rentadora. Tot seguit s'han d'anotar tres números: el número del model (E-Nr), el del lot de quatre dígits (FD) i el número Z, que apareix en la mateixa placa.

BSH Electrodomésticos ha habilitat una pàgina perquè els clients afectats puguin registrar la seva rentadora i comprovar si és una de les 2.000 unitats afectades. El fabricant ha anunciat que els afectats rebran una rentadora nova i gratis que s'enviarà fins al seu domicili. També ha indicat que si s'utilitza l'electrodomèstic abans que sigui substituït, es recomana no superar les 800 revolucions per minut durant el procés de centrifugat.


Comentaris
paco
Se de un apartahotel en barcelona donde 13 lavadoras no funciona ninguna el seguro de la puerta , lo dije a la empresa y no hicieron nada.

envia el comentari